«Εμείς πληρώνουμε για να σας προστατεύουμε και εσείς κάνετε δουλειές με τους Ρώσους». Αυτό είπε κατά πρόσωπο στην Άγκελα Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, συγκρουόμενος ανοικτά μαζί της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις Βρυξέλες. Η σύγκρουση Γερμανίας – ΗΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαία. Πίσω της βρίσκονται μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα, που συνδέονται με τους νέους χάρτες των ενεργειακών αγωγών στην Ευρώπη και στην Ασία.

Ο Τραμπ είχε ξεκινήσει να προετοιμάζει την διεθνή κοινή γνώμη, με συνεντεύξεις που έδωσε στην Αμερική πριν ξεκινήσει για τις Βρυξέλες. «Όμηρο της Ρωσίας» αποκάλεσε τη Γερμανία για 2ηφορά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Καγκελαρίου Μέρκελ. Μάλιστα, η τελευταία έφτασε στο σημείο να του απαντήσει ότι έχει προσωπικές εμπειρίες από την περίοδο που ο τόπος καταγωγής της, δηλαδή η Ανατολική Γερμανία, ήταν υπό τον έλεγχο των Σοβιετικών …

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι ένας απ’ τους καλύτερους πελάτες της σημερινής Ρωσίας στην προμήθεια φυσικού αερίου, ενώ το Γερμανικό πολιτικό κατεστημένο έχει επιτρέψει στον πρώην Καγκελάριο Σρέντερ να είναι αντιπρόεδρος του Ρωσικού ενεργειακού κολοσσού  GAZPROM, του οποίου επικεφαλής είναι ο στενός φίλος του Πούτιν Αλεξέι Μίλερ, παλιός συνάδελφος του Ρώσου προέδρου στην KGB της Αγίας Πετρούπολης (Leningrand).


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα