COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ομολογία σοκ από τον Ερντογάν: «Ισχυρά όπλα επιρροής τα τουρκικά σίριαλ»! Δεν το γνωρίζουν οι Έλληνες καναλάρχες; Τι κάνει το ΕΣΡ και η κυβέρνηση;


Από τα πλέον επίσημα χείλη επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και χρόνια φωνάζουμε περί των τουρκικών σίριαλ που παρελαύνουν στα Ελληνικά κανάλια. Τα χείλη του ίδιου του «Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των «Μεγάλων βραβείων της Τουρκικής Προεδρίας για τον πολιτισμό και τις τέχνες» που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, σημείωσε την ισχύ τους ως μέσα επιρροής.

Μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι οι τηλεοπτικές σειρές που παράγονται στην Τουρκία εξάγονται σε σχεδόν 150 χώρες και ότι η Τουρκία είναι η χώρα που εξάγει τις περισσότερες τηλεοπτικές σειρές μετά τις ΗΠΑ στον κόσμο.

Για να υπογραμμίσει, μάλιστα, τη σημασία που η χώρα του δίνει σε αυτού του είδους την πολιτισμική διείσδυση, δήλωσε ότι τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία – η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Οταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ» τόνισε, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσους επί χρόνια κρούουν στη χώρα μας το καμπανάκι του κινδύνου για την ευκολία με την οποία τα τουρκικά «πολιτιστικά προϊόντα» βρίσκουν φιλόξενο έδαφος σε συγκεκριμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αναρωτιέται κανείς εάν μετά αυτήν την παραδοχή Ερντογάν οι «καναλάρχες» που έχουν στήσει στενούς δεσμούς με τις δομές εξουσίας του καθεστώτος Ερντογάν, θα κατανοήσουν ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτόν επικουρούν τις προκλητικές θέσεις του τουρκικού κράτους. Εάν θα καταλάβουν ότι με την αναμετάδοση των τουρκικών σίριαλ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μετατρέπονται σε πιόνια της εξάπλωσης της τουρκικής προπαγάνδας και αναμετάδοσης της τουρκικής «ήπιας ισχύος» της Άγκυρας.

Πολεμικά όπλα τα τουρκικά σίριαλ
Ο ύπουλος προπαγανδιστικός ρόλος των τουρκικών σίριαλ είναι να εξοικειώνουν τον λαό μας με τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τις γεωπολιτικές αξιώσεις της Τουρκίας, αλλά και την εξωραϊσμένη εκδοχή του ποινικού της μητρώου, το οποίο -κακώς- αποκαλείται Ιστορία.

Η προβολή, η διαφήμιση, η εμπορική εκμετάλλευση και η συμμετοχή -με οποιονδήποτε τρόπο- στα τουρκικά σίριαλ ουσιαστικά αποτελούν επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Ολα αυτά δεν είναι απλά μια άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα μπορούσε να απέχει από την αλήθεια, αλλά η πραγματικότητα, την οποία αποκάλυψε και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην τελετή απονομής των Μεγάλων Βραβείων της Τουρκικής Προεδρίας για τον πολιτισμό και τις τέχνες, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, είπε: «Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία, η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Οταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ. […] Μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές».

Αυτή τη σιωπηλή διείσδυση της Τουρκίας στα Ελληνικά σπίτια μόνο λίγες ανεξάρτητες και εθνικά σκεπτόμενες φωνές είχαν την τόλμη να καταγγείλουν. Φυσικά, η υδροκέφαλη, πολυέξοδη και ανώφελη για τον λαό και την πατρίδα «ανεξάρτητη» Αρχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεν ασχολήθηκε με τον πολιτισμικό πόλεμο, τον οποίο καθημερινά διεξάγει εναντίον μας η γειτονική χώρα.

Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να γνωρίζουν και να αναχαιτίσουν αυτού του είδους τις επιθετικές ενέργειες. Τα τουρκικά σίριαλ είναι πολεμικά όπλα και όσοι τα χειρίζονται και ευνοούνται από αυτά είναι συνεργάτες του εχθρού.

Μετά την ομολογία Ερντογάν ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι… δεν γνώριζε.

Back to top button