Είναι και κάποιες συνταγές που σε ταξιδεύουν στα παιδικά σου χρόνια, θυμίζοντας σου γεύσεις που δεν πρόκειται να ξεχάσεις! Σαν αυτή για την τυρόπιτα της γιαγιάς!
Η αγαπημένη τυρόπιτα που κυριαρχεί σε όλες τις στιγμές καθώς έχει αποκτήσει πρώτη θέση σε κάθε νοικοκυριό.
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 500 γρ. τυρί φέτα
- 500 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 3 αυγά
- 250 ml γάλα
- 1 κουτάκι σόδα (330 ml)
Όπως την φτιάχνει η γιαγιά: Η πανεύκολη και μυστική συνταγή για την πιο γευστική τυρόπιτα
Εκτέλεση
Advertisement
- Τρίβουμε τη γραβιέρα και κόβουμε τη φέτα σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε 300 γρ. από τη γραβιέρα με όλη τη φέτα.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο, το απλώνουμε κυματιστά πάνω στο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα από τη φέτα και τη γραβιέρα.
- Ακολουθούμε την ίδια, απλή διαδικασία με όλα τα φύλλα μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα 200 γρ. της τριμμένης γραβιέρας.
- Ρίχνουμε όλη τη σόδα να πάει παντού.
- Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
- Στο τέλος, με ένα πινέλο βουτυρώνουμε την επιφάνεια με το βούτυρο που έχει περισσέψει.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, για να απορροφηθούν τα υγρά από το φύλλο.
- Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα