COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΑΙΡΟΣ

Οργή χιλιάδων πολιτών για το μπάχαλο στον Κρατικό Μηχανισμό, που τους άφησε τρείς μέρες και τρείς νύχτες χωρίς φως και νερό! Γιατί δεν κάλεσαν από την αρχή τον Στρατό να βοηθήσει; Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε πολλά ανθρώπινα θύματα!


Εξοργισμένοι είναι χιλιάδες πολίτες, κυρίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, από το μπάχαλο του Κρατικού Μηχανισμού, του οποίου υπήρξαν όλοι τους θύματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας!

Ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι πολίτες δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο τριήμερο, όπου σε περιοχές που επιβαρύνονται με υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας και με βαριά δημοτικά τέλη, βρέθηκαν εντελώς εγκαταλελειμμένοι από τον Κρατικό Μηχανισμό, από τον ΔΕΔΗΕ, από τους Δημάρχους, την Περιφέρεια και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 χιλιάδες οικογένειες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για, σχεδόν, τρείς ημέρες και τρείς νύχτες περίπου! Και μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις άσχημες συνθήκες, που βίωσαν αυτό το τριήμερο, μέσα στα παγωμένα σπίτια τους και υπό το φως των κεριών, με μικρά παιδιά και με γέροντες γονείς, με ανθρώπους αρρώστους και άλλους με εύθραυστη υγεία, περικυκλωμένοι από έντονες χιονοπτώσεις και αποκομμένοι από οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας από την Πολιτεία!

Μα, θα πούν ορισμένοι φταίνε τα πρωτοφανή σε σφοδρότητα καιρικά φαινόμενα!

Η απάντηση είναι ότι η ραγδαία επιδείνωση του καιρού και οι εντονότατες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί πλήρως από τους μετεωρολόγους, αρκετές ημέρες πριν, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Πολιτεία να σχεδιάσει σωστά την άμυνα του Λεκανοπεδίου απέναντι σε αυτό που ερχότανε.

Γιατί δεν κάλεσαν τον Στρατό από την πρώτη στιγμή;

Αφού, λοιπόν, η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων είχε προβλεφθεί, γιατί δεν κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το μεσημέρι της Δευτέρας, ώστε να ανατεθεί το έργο της σωτηρίας των κατοίκων και του απεγκλωβισμού των περιοχών από τις πτώσεις των δέντρων και άλλων υλικών στις εξειδικευμένες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν και την τεχνογνωσία, αλλά κυρίως τα μηχανήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να καθαρίσουν τις περιοχές αυτές στον ταχύτερο δυνατό χρόνο;

Πληροφορίες του europost.gr από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι σχετική πρόταση του Υπουργείου Αμύνης και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απορρίφθηκε, μετά πολλών επαίνων, από τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Χρυσοχοΐδη, με τη λογική ότι μπορούν οι δικοί τους τομείς κυβερνητικής ευθύνης να λύσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Μαζί με όλα αυτά να συνεκτιμηθούν και οι κραυγαλέες ανεπάρκειες του ΔΕΔΗΕ, ο οποίος έχει απογυμνωθεί από το εργατοτεχνικό προσωπικό του, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί, ενώ οι αμοιβές της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών έχουν φτάσει στα ύψη!

Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον!

Και οι πλέον αισιόδοξοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου κατάλαβαν από εχθές το βράδυ ότι οι καταστροφές και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού αυτού του δραματικού τριημέρου, που έπληξαν κυρίως μεσοαστικές περιοχές των προαστίων της Αθήνας, όπου η Ν.Δ έχει μεγάλη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, έχουν προκαλέσει μεγάλη φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και την έχουν εκθέσει για ανεπάρκεια, κακό σχεδιασμό και αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Αν ο Μητσοτάκης δεν τραβήξει, εδώ και τώρα, τα αυτιά ορισμένων αξιωματούχων, που έχουν πάρει πολύ αέρα από τις επιτυχίες, που σημείωσε η Ν.Δ στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της και τώρα μετεωρούνται μεταξύ αλαζονείας και υπερβολικής αυτοπεποίθησης, τότε η κυβέρνηση αυτή  θα δεί πολύ γρήγορα την πολιτική της φθορά να κεφαλαιοποιείται. Εκείνο που την σώζει αυτή τη στιγμή είναι ότι κανείς δεν νοσταλγεί την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής!

Back to top button