ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Όργιο αισχροκέρδειας από τα σούπερ μάρκετ μέχρι και στις λαϊκές αγορές σε όλα τα απαραίτητα είδη για την επιβίωση και την υγειινή της Ελληνικής οικογένειας – Οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, τυροκομικά, γάλατα, κρέατα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, σε τιμές που εκτινάσσονται στα ύψη! – Οι μεσάζοντες κλέβουν τους παραγωγούς, αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές και πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές σε συντονισμό με τα σούπερ μάρκετ! – Σε οικονομική εξόντωση οδηγείται η μικρομεσαία Ελληνική οικογένεια!

Νέα έκρηξη  της ακρίβειας σημειώνεται τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου στις αγορές τροφίμων, όπου τα μεγάλα λαμόγια που λεηλατούν ασύδοτα το πενιχρό εισόδημα  του μικρομεσαίου Έλληνα νοικοκύρη, επικαλούνται τις πλημμύρες στη Θεσσαλία για να διπλασιάσουν τις τιμές σε πάρα πολλά τρόφιμα, αλλά και σε άλλα είδη απαραίτητα για την επιβίωση του μέσου Ελληνικού νοικοκυριού!

Ενδεικτικό είναι ότι οι περιβόητοι μεσάζοντες, που κάνουν ό,τι θέλουν στην αγορά και θησαυρίζουν σε βάρος της κοινωνίας υπό το αδιάφορο βλέμμα της κυβέρνησης, αρνούνται να δώσουν στους παραγωγούς ελαιολάδου της Μεσσηνίας πάνω από 7 ευρώ, για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας! Αλλά, σε στενή συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ, φροντίζουν το πολύτιμο για τη διατροφή των παιδιών μας Ελληνικό λάδι να φτάνει στον καταναλωτή, στην καλή του ποιότητα, στην εξωφρενική του τιμή των 18 ευρώ!

Το europost.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στη Μεσσηνία οι τιμές αγοράς από τους παραγωγούς ελαιολάδου διαμορφώθηκαν σε συμφωνία τριών μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων, σε συνάντηση που είχαν σε ξενοδοχείο της πόλης! Εννοείται ότι είχε προηγηθεί η συνεννόησή τους με τα ελαιοτριβεία της περιοχής, ώστε να μην δέχονται όποιον παραγωγό δεν είχε υποκύψει στις εντολές τους!

Το όργιο αισχροκέρδειας που γίνεται στο λάδι, το οποίο βεβαίως δεν παράγεται στη Θεσσαλία και σε περιοχές που πλημμύρισαν και σε κάθε περίπτωση η παραγωγή του λαδιού που τρώμε φέτος είναι η περσινή, επαναλαμβάνεται σε όλα τα βασικά σχεδόν είδη διατροφής. Με συνέπεια να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών (πχ τα ντοματίνια από την Κρήτη έφθασαν τα 10 ευρώ το κιλό!) , των τυριών, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των απορρυπαντικών, των κρεάτων, των ειδών καθαρισμού κλπ.

Οι όποιες παρεμβάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν έχουν αποτέλεσμα στην πράξη γιατί είναι δειλές, αμήχανες και αποσπασματικές!

Ο βρόχος της ακρίβειας γίνεται περισσότερο ασφυκτικός στον λαιμό του Έλληνα και της Ελληνίδας, αν συνυπολογίσει κανείς τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που μας περιμένουν σε όλο το επόμενο εξάμηνο μέχρι και τις αρχές Απριλίου.

Το europost.gr παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην αγορά τροφίμων και κυρίως τις βρώμικες συναλλαγές που γίνονται κάτω από το τραπέζι μεταξύ των μεσαζόντων και των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, για να θησαυρίζουν αμφότεροι σε βάρος των παραγωγών και του καταναλωτικού κοινού.

Back to top button