ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όργιο προεκλογικών ρουσφετιών στην ΕΡΤ: Αλλάζουν μέχρι και τον κανονισμό για να κάνουν ‘χρυσές’ προσλήψεις!

Ως το μεγαλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων δέκα χρόνων της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας του τόπου θα μείνει η σημερινή κυβέρνηση των… αρίστων. Ακόμα και σήμερα, που η χώρα κλονίζεται από το έγκλημα στα Τέμπη και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές, στην ΕΡΤ, ο φίλος του πρωθυπουργού και διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας ετοιμάζεται για τα τελευταία εκλογικά του ρουσφέτια.

Για να πετύχει, μάλιστα, αυτόν τον στόχο και να βάλει στη δημόσια τηλεόραση τους δικούς του ανθρώπους, δεν διστάζει να τροποποιήσει τον κανονισμό της ΕΡΤ, αλλάζοντας επί της ουσίας τα πάγια κριτήρια πρόσληψης για τις θέσεις των νομικών συμβούλων. Συγκεκριμένα, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού εισηγήθηκε να αφαιρεθεί από τα προαπαιτούμενα για πρόσληψη νομικών συμβούλων η άριστη -και με πτυχία- γνώση δύο ξένων γλωσσών.

Ο εκπρόσωπος και υπερασπιστής της αριστείας Κωνσταντίνος Ζούλας θέλει να αφαιρέσει αυτή τη ρητή δέσμευση και η γνώση των ξένων γλωσσών να είναι γενικά και αόριστα πολύ καλή. Το εντυπωσιακό στοιχείο, μάλιστα, είναι πως την ίδια ώρα που υποβαθμίζονται τα προαπαιτούμενα, αναβαθμίζεται ο μισθός τους, καθώς το νομικό γραφείο αναβαθμίζεται από Διεύθυνση σε Τομέα με τα ανάλογα χρηματικά ποσά.

Ας ελπίσουμε πως ο επόμενος γαλάζιος υπουργός θα θυμηθεί δίπλα στις «ιερές αγελάδες» να βάλει και τον προσδιορισμό… δικές μας!

Back to top button