ΚΟΣΜΟΣ

Παγκοσμια κινητικότητα για το Κοσοβο – Οι Κινέζοι λένε πως “Το Κόσοβο είναι μέρος της Σερβίας, σεβαστείτε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας”

Η Κίνα υποστηρίζει την προσπάθεια της Σερβίας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, προτρέποντας το ΝΑΤΟ να συμβάλει πραγματικά στην ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε την Τρίτη, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞκλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα  που κάνουν λόγο για βιαιοπραγίες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου που στράφηκαν κατά των Σέρβων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως δήλωσε η Μάο Νινγκ, «η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζει την προσπάθεια της Σερβίας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, αντιτίθεται στις μονομερείς ενέργειες των προσωρινών θεσμών στην Πρίστινα και την καλεί να εκτελέσει το καθήκον της να ιδρύσει μια ένωση/κοινότητα δήμων με σερβική πλειοψηφία».

«Προτρέπουμε το ΝΑΤΟ να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της σχετικής χώρας και να συμβάλει πραγματικά στην ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε η η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Back to top button