Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος σχεδιαστής κόμιξ και πατέρας του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό
Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής κόμιξ και πατέρας του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό (Albert Uderzo). Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του, ο σχεδιαστής πέθανε στον ύπνο του από έμφραγμα που δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Γεννημένος από Ιταλούς μετανάστες, ο Ουντερζό αποσύρθηκε από τη σκιτσογραφία στο 2011. Η σειρά Αστερίξ πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote και από τότε κέρδισε παγκόσμια απήχηση.

«Ήταν πολύ κουρασμένος για εβδομάδες», ανέφερε ο σύζυγος της κόρης του, Bernard de Choisy. Ο Ουντερζό θεωρείται ευρέως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς των γαλλοβελγικών κόμικς, με μεγάλη επίδραση στις μεταγενέστερες γενιές. Σύμφωνα με δεδομένα της UNESCO, ανήκει στους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους γαλλόφωνους συγγραφείς και είναι ο τρίτος πιο πολυμεταφρασμένος δημιουργός κόμικς, μετά τον Γκοσινί και τον Hergé. Μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny) δημιούγησαν τον αγαπημένο μας Αστερίξ.

Ο Ουντερζό ήταν μάλιστα ο εμπνευστής και του Οβελίξ, του καρδιακού φίλου και συντρόφου του Αστερίξ στις περιπέτειες που γλύκαναν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Το Twitter γέμισε από αφιερωματικές αναρτήσεις στον σπουδαίο δημιουργό

 

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα