Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 10:28
Αρχική TOP ΝΕΑ Παγκόσμιο σοκ! Ιμάμη...

Παγκόσμιο σοκ! Ιμάμης ψέλνει στην Αγιά-Σοφιά – Καλεί τον κόσμο σε προσευχή! (Βίντεο)

Μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ και το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Αγιά Σοφιά από σήμερα λειτουργεί και ως τζαμί.

Μάλιστα οι Τούρκοι έσπευσαν να εφαρμόσουν το διάταγμα καθώς το «εζάν», δηλαδή το κάλεσμα για προσεχή ακούγεται πλέον μέσα από την Αγία Σοφιά, ενώ έξω από αυτή συγκεντρώνεται κόσμος.

διαφ.

Η μέρα που επιλέχθηκε για να αποφασιστεί ότι η Αγιά Σοφιά θα λειτουργεί και ως τζαμί δεν είναι τυχαία, καθώς η Παρασκευή είναι η πιο ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους.

Βέβαια το πιο πιθανό είναι πως θα συνεχίσει να λειτουργεί και ως μουσείο, καθώς επιφέρει πολλά χρήματα στο τουρκικό κράτος.

Δείτε το κάλεσμα για προσευχή:

διαφ.

Σε δηλώσεις του μετά το νέο διάταγμα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ υποσχέθηκε να πάρει άμεσα μέτρα ως την επόμενη εβδομάδα, ώστε να καταστεί δυνατή η λατρεία εντός του ναού, πριν την ερχόμενη Παρασκευή.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο κοινοβούλιο της Τουρκίας αναγνώστηκε η απόφαση Ερντογάν αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, με τους βουλευτές να χειροκροτούν όρθιοι για την μετατροπή του ναού σε τζαμί.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων