COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Θα διστάσει ο Πούτιν να πατήσει το κουμπί των πυρηνικών; Γιατί έκρυψε την οικογένειά του σε «μυστική, υπόγεια, πόλη»;


Ένας «καταθλιπτικός» Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι έτοιμος να διεξάγει άσκηση εκκένωσης πυρηνικών εγκαταστάσεων», αφού «μετακόμισε» την οικογένειά του σε μια «μυστική υπόγεια πόλη», με βάση το σχέδιο του Κρεμλίνου για ένα πυρηνικό πόλεμο, ισχυρίστηκαν πηγές μυστικών πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«Μια πηγή, που προηγουμένως ανέφερε ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολλαπλά και σοβαρά ιατρικά προβλήματα, υποστήριξε επίσης ότι ο αριθμός των ρώσων νεκρών στον πόλεμο της Ουκρανίας ήταν υψηλότερος ακόμη και από τις εκτιμήσεις του Κιέβου, με πάνω από 17.000 θύματα σε 23 ημέρες μάχης», υποστηρίζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Η πηγή έιναι κανάλι στο Telegram που υποτίθεται ότι συνδέεται με έναν πρώην αξιωματούχο της μυστικής υπηρεσίας του Κρεμλίνου, ο οποίος με τη σειρά του ισχυρίζεται πως διατηρεί στενούς δεσμούς με εκείνους που ανήκουν στο στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη πηγή ο Πούτιν «συχνά ξεσπάει τον θυμό του σε όσους βρίσκονται κοντά του».

«Δεν έχει εκ βαθέων συζητήσεις με σχεδόν κανέναν και έχει περιορισμένη επαφή ακόμη και με τα παιδιά του – όχι μόνο τις (ενήλικες) κόρες του, αλλά και τα (άγνωστα) παιδιά του με την (χρυσή Ολυμπιονίκη, 38 ετών), Alina Kabaeva», συνεχίζει η ίδια πηγή ενημέρωσης.

Όπως επεσήμανε η συγκεκριμένη πηγή ο Πούτιν προκάλεσε σοκ στους ανώτατους στρατηγούς του, καθώς απαίτησε να πραγματοποιηθούν πυρηνικές ασκήσει με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι φόβοι περί προετοιμασίας πυρηνικής σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από κάποιο διάστημα Ρώσος εμπειρογνώμονας δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος μετέφερε την οικογένειά του σε μια μυστική τοποθεσία, που δεν είναι απλώς ένα καταφύγιο, αλλά μια τεράστια υπόγεια πόλη, έτσι ώστε να τους κρατήσει ασφαλείς από πιθανή πυρηνική καταστροφή.

Μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν ο Πούτιν απείλησε πρόσφατα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με «συνέπειες μεγαλύτερες από όσες έχετε αντιμετωπίσει στην ιστορία», σε περίπτωση που παρέμβουν στη σύγκρουση με την Ουκρανία και έθεσε τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε συναγερμό.

Νωρίτερα το Σάββατο η Ρωσία εκτόξευσε τον «ασταμάτητο» – και πυρηνικά συμβατό – υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, καταστρέφοντας μια στρατιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως το κανάλι στο Telegram «General SVR», σε ανάρτησή του σημείωσε πως ανώτερα πολιτικά στελέχη «προειδοποιήθηκαν εκ μέρους του προέδρου ότι, ίσως στο εγγύς μέλλον, θα συμμετάσχουν στην πρακτική εκκένωσης, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτή την προειδοποίηση εξεπλάγησαν σοβαρά και ανησύχησαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία του προέδρου. Όμως όλοι, ανεξαιρέτως, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν».

Αν και αρχικά υπήρχαν ενδοιασμοί σχετικά με τις πληροφορίες που παρείχε το συγκεκριμένο κανάλι – το είχαν χαρακτηρίσει αναξιόπιστο – οι τελευταίες ενημερώσεις, που αποδίδονται στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, απηχούν τους ισχυρισμούς του σχετικά με τα υποτιθέμενα ζητήματα υγείας του Πούτιν.

«Η γενική ψυχική κατάσταση του Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε πρόσφατα ανησυχία στους ανθρώπους του στενού κύκλου του προέδρου», τόνισε ακόμη το «General SVR».

Επαναλαμβάνοντας προηγούμενες πληροφορίες αναφορικά με την υποτιθέμενη κατάστασή του – που απορρίφθηκαν από το Κρεμλίνο – η ανάρτηση τόνισε πως «όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, καλεί μέλη της κυβέρνησης και τους αρχηγούς της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (η κάτω και η άνω βουλή της Ρωσίας) να συμμετέχουν στην προετοιμασία για εκκένωση, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου… δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό».

«Το μόνο άτομο που θα μπορούσε να προκαλέσει τον Αρμαγεδδώνα είναι ο Πούτιν», υποστήριξε ακόμη. Μάλιστα, κατονομάζει τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει πλέον ρόλο ασφαλείας, μαζί με τους δύο προέδρους του κοινοβουλίου – Βιάτσεσλαβ Βολοντίν και Βαλεντίνα Ματβιγιένκο – ως τους ανθρώπους μεταξύ εκείνων που φέρεται να είπαν ότι θα γίνει άσκηση για πυρηνικό πόλεμο.

Η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που περιλαμβάνει συμπτώματα σχιζοφρένειας, για παράδειγμα παραισθήσεις, και προβλήματα διάθεσης όπως κατάθλιψη ή μανία.

Φόβος για τον κορωνοϊό

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Πούτιν εμφανίζεται να είχε επαφή μόνο με τον στενό του κύκλο. Μάλιστα ήταν τέτοια η φοβία του που ζητήθηκε από ανθρώπους που ανήκουν σε αυτό το περιβάλλον να παρουσιάζουν… δείγματα κοπράνων πολλές φορές την εβδομάδα για έλεγχο μόλυνσης ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ζητήθηκε να απομονωθούν για δύο εβδομάδες πριν από τις συναντήσεις.

Πάντως οι φήμες για την υγεία του κυκλοφορούν εδώ και χρόνια ενώ υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι πάσχει είτε από καρκίνο είτε από Πάρκινσον ή ακόμα και ότι έχει προσβληθεί από long – covid που του προκαλεί «ομίχλη του εγκεφάλου».

Όλα αυτά – σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού νωρίτερα αυτό το μήνα – έχει εγείρει φόβους πως ο κόσμος πλησιάζει όλο πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο.

Back to top button