Τυροψωμάκια: Ψωμί και τυρί φέτα, το κλασικό κολατσιό μου όταν ήμουν μικρή! Πραγματικά νομίζω ότι όταν το ψωμί και τυρί είναι καλό, το ψωμοτύρι περνάει σε άλλη διάσταση!
Πανεύκολα τυροψωμάκια με γιαούρτι και φέτα
Η αγαπημένη μου φέτα είναι αυτή των Καλαβρύτων, είναι αρκετά πικάντικη και σκληρή σε υφή. Γενικά προτιμώ έντονα τυριά για παρασκευές με ζύμη και αυτή την συνταγή για τυροψωμάκια με γιαούρτι την πήρα από την γιαγιά μου την συνονόματη, την Καλλιόπη.
Advertisement
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Πανεύκολα τυροψωμάκια με γιαούρτι και φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Advertisement
Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 20’.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα