ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη και ακαταμάχητη τυρόπιτα κανταΐφι έτοιμη στο πι και φι

Η νοστιμιά της μοσχοβολάει

Ακαταμάχητη και αφράτη τυρόπιτα με κανταΐφι και για τους πιο απαιτητικούς. Δε θα μπορεί να αντισταθεί κανένας. 

Δείτε πως θα φτιάξετε την τυρόπιτα κανταΐφι:

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι (450 γρ.)
  • 200-250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση

Χορηγούμενο

  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι ή 200 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά στο ταψί. Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 38×28εκ. ή ένα στρογγυλό 36-38 εκ. και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
  • Ραντίζουμε πεταχτά με το πινέλο τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, φροντίζοντας να βουτυρώσουμε όλη την επιφάνεια. Το πινέλο δεν πρέπει να ακουμπάει.
  • Απλώνουμε όλη τη γέμιση τυριών, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Σε μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και το ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια. Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° (στην δεύτερη σχάρα του φούρνου) για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Αφήνουμε για 15′-20′ να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!


Χορηγούμενο



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button