ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη και ακαταμάχητη τυρόπιτα κανταΐφι έτοιμη στο πι και φι

Η νοστιμιά της μοσχοβολάει

Ακαταμάχητη και αφράτη τυρόπιτα με κανταΐφι και για τους πιο απαιτητικούς. Δε θα μπορεί να αντισταθεί κανένας. 

Δείτε πως θα φτιάξετε την τυρόπιτα κανταΐφι:

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι (450 γρ.)
  • 200-250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση

Χορηγούμενο

  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι ή 200 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά στο ταψί. Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 38×28εκ. ή ένα στρογγυλό 36-38 εκ. και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
  • Ραντίζουμε πεταχτά με το πινέλο τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, φροντίζοντας να βουτυρώσουμε όλη την επιφάνεια. Το πινέλο δεν πρέπει να ακουμπάει.
  • Απλώνουμε όλη τη γέμιση τυριών, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Σε μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και το ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια. Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° (στην δεύτερη σχάρα του φούρνου) για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Αφήνουμε για 15′-20′ να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!


Χορηγούμενο



Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button