COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη και πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με φέτα που λιώνει στο στόμα έτοιμη σε 10 λεπτά




Aυτή την αφράτη χρυσαφένια στριφτή τυρόπιτα με φέτα, που λιώνει στο στόμα από τη πρώτη κιόλας δαγκωνιά θα σας κάνει να εθιστείτε!

Δείτε πως θα φτιάξετε τη στριφτή τυρόπιτα:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 10 γρ. αλάτι
  • 700 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια λακκούβα με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο, βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και περιμένουμε να δημιουργηθεί μια ζύμη, η οποία θα μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Έπειτα ζυμώνουμε πάνω στον πάγκο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες των 160 γρ.
  • Ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας κάθε μπαλάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να λαδωθεί αρκετά το κάθε ένα).Τα αφήνουμε για 30 με 40’.
  • Απλώνουμε στο τραπέζι ένα τραπεζομάντιλο, βάζουμε στο κέντρο ένα ζυμαράκι και σιγά σιγά αρχίζουμε και το ανοίγουμε.
  • Το σηκώνουμε από τις άκρες και το τραβάμε προσεκτικά προς τα έξω. Δε μας πειράζει αν σκιστεί.
  • Όταν ανοίξει τόσο ώστε να φαίνεται το τραπεζομάντιλο από κάτω, ρίχνουμε διάσπαρτα τριμμένη φέτα και ραντίζουμε με τα δάχτυλα μας ελαιόλαδο.
  • Από την πιο φαρδιά μεριά του ζυμαριού σηκώνουμε το τραπεζομάντιλο, αφήνουμε να ρολάρει η πίτα, έπειτα τη στρίβουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες ζύμες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25’.

Διαβάστε επίσης:

Χορηγούμενο

Έρωτας με τη πρώτη.. μπουκιά! Η πιο νόστιμη τυρόπιτα που ξεχειλίζει από τυριά έτοιμη σε 10 λεπτά



Back to top button