ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πανεύκολη συνταγή για γεμιστά φούρνου που “γκρέμισε” το διαδίκτυο

Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές σε ταβέρνες και εστιατόρια. Δοκιμάστε σήμερα τη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. Είναι πολύ εύκολη και πραγματικά νόστιμη και πετυχημένη.

 

Η πανεύκολη συνταγή για γεμιστά φούρνου που “γκρέμισε” το διαδίκτυο

Χορηγούμενο

 

Γεμιστά Συνταγή

Χορηγούμενο

Τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά του Τάσου! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.
ΠιάτοΚυρίως πιάτα
ΚουζίναΕλληνική
Λέξη κλειδίΤα πιο εύκολα γεμιστά
Προετοιμασία30λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1ώρα ώρα 10λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1ώρα ώρα 37λεπτά λεπτά

Η πανεύκολη συνταγή για γεμιστά φούρνου που “γκρέμισε” το διαδίκτυο

Μερίδες4
Θερμίδες350θερμίδες

Υλικά
6 ντομάτες
3 πιπεριές πράσινες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός
3-4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας


Η πανεύκολη συνταγή για γεμιστά φούρνου που “γκρέμισε” το διαδίκτυο

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Αδειάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε ένα «καπάκι» από κάθε ντομάτα και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε ντομάτας. Στην ψιλή μεριά ενός τρίφτη τρίβουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε μια φέτα-καπάκι από κάθε πιπεριά και με το κουταλάκι αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος στο εσωτερικό. Αφήνουμε λίγη σάρκα στο εσωτερικό της πιπεριάς για να μην ανοίξει με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε έναν δίσκο για μερικά λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το νερό. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 2/3 και κλείνουμε τα καπάκια τους.
Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γεμιστά με φρυγανιά και να ψήσουμε πατάτες ανάμεσά τους. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button