ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό παγωτό σοκολάτας στο σπίτι

Λαχταριστό παγωτό σοκολάτας: Φτιάχνεται με ή χωρίς παγωτομηχανή και έχει κρεμώδη και πλούσια γεύση σοκολάτας. Ένα εύκολο παγωτό σοκολάτα για καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης.

 

Πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό παγωτό σοκολάτας στο σπίτι

Χορηγούμενο

 

ΥΛΙΚΑ
Για το παγωτό σοκολάτα
200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
120 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
20 γρ. κακάο
30 γρ. μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
φρούτα γλασέ της αρεσκείας μας, για τη διακόσμηση
μπισκότα «γλώσσες», για το σερβίρισμα

Χορηγούμενο

Πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό παγωτό σοκολάτας στο σπίτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παγωτό σοκολάτα
Μπορούμε να φτιάξουμε το εύκολο παγωτό σοκολάτα, είτε διαθέτουμε παγωτομηχανή, είτε όχι. Η προετοιμασία χρειάζεται 20’. Αν έχουμε παγωτομηχανή θα χρειαστεί αναμονή 3 ωρών και αν δεν έχουμε, 3 ώρες επιπλέον.

Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ ή με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να «ωριμάσει» και να δέσουν οι γεύσεις.


Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή: Αδειάζουμε το μείγμα στον παγωμένο κάδο της παγωτομηχανής και το αναδεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να παγώσει. Αν χρησιμοποιήσουμε το ρούμι, το προσθέτουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πάγωμα του παγωτού. Αδειάζουμε το παγωτό από την παγωτομηχανή σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο που να κλείνει με καπάκι. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω βάζουμε το καπάκι του δοχείου. Διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό παγωτό σοκολάτας στο σπίτι

 

Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή: Αφού αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο. Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα, για να αφρατεύει καθώς παγώνει και να μη δημιουργούνται μεγάλοι παγοκρύσταλλοι. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε το ρούμι, αν το χρησιμοποιήσουμε.

Για να διακοσμήσουμε το παγωτό σοκολάτα, σερβίρουμε από 2-3 μικρές μπάλες παγωτό ανά μερίδα, σε κρυστάλλινο σκαλιστό ποτήρι με πόδι. Γαρνίρουμε με μπισκότα παγωτού και με μια επιλογή από φρούτα γλασέ.





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button