COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολη τυρόπιτα στο τσακ-μπαμ με υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι




Η εύκολη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα από την Ήπειρο, που πετυχαίνει πάντα και δεν μας απογοητεύει ποτέ με υλικά που πιθανόν ήδη να έχετε στο σπίτι σας. 

Η ηπειρώτικη κουζίνα είναι γνωστή για τις πίτες της με σπιτικό φύλλο ανοιγμένο με το χέρι, μια διαδικασία που λίγοι πλέον γνωρίζουν καθώς απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εξάσκηση. Παρόλα αυτά εκτός από τις διάσημες τυρόπιτες με φέτα και φύλλο υπάρχει και ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε λαχταριστή τυρόπιτα γρήγορα και εύκολα με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι.

Χορηγούμενο

Η ζυμαρόπιτα ή αλλιώς χυτή, καθώς ο χυλός χύνεται μέσα στο ταψί, είναι μια πίτα που φτιάχνεται με βασικά υλικά το αλεύρι, το γάλα και τη φέτα. Ουσιαστικά αναμειγνύετε τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνετε τον χυλό μέσα σε ένα ταψί. Η συγκεκριμένη πίτα είναι τόσο εύκολη που είναι κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.

Είναι η τέλεια λύση για τα βράδια που είστε με παρέα στο σπίτι και θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο. Επίσης μπορείτε να την πάρετε στο γραφείο ή να την ετοιμάσετε για τα παιδιά σας.

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 38 – 40 εκ.

Χορηγούμενο

  •  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  200 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  200-300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  3 αβγά, καλά χτυπημένα
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ζυμαρόπιτα ή κασόπιτα, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι, τα αβγά, το μισό βούτυρο, το γάλα και το γιαούρτι. Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός διαφορετικά τον αραιώνουμε με λίγο νερό.
  2. Κρατάμε μία μικρή ποσότητα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, βουτυρώνουμε το ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Έτσι η πίτα θα ροδίσει ωραία από κάτω και δεν θα κολλήσει.
  4. Αδειάζουμε τον χυλό στο καυτό ταψί, πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  5. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης:

Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι


Χορηγούμενο



Back to top button