ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο κοκκινιστό φακόρυζο με 5 μόλις υλικά-Μια υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους

Το φακόρυζο είναι από αυτά τα πιάτα που ήταν ο εφιάλτης μας όταν ήμασταν παιδιά αλλά η απόλαυσή μας τώρα που μεγαλώσαμε και μπορούμε να τα εκτιμήσουμε.

Θρεπτικό, εύκολο, νόστιμο, με ελάχιστα υλικά που θα βρίσκονται στην πόρτα σου πολύ γρήγορα με το efood market και οικονομικό, το φακόρυζο μου τα έχει όλα και θα μπει στο roaster των συνταγών που θα φτιάχνεις όποτε θες να νιώσεις θαλπωρή. Έξτρα μπόνους, γίνεται το τέλειο ταπεράκι για την δουλειά και τρώγεται ακόμα και κρύο από το ψυγείο σαν σαλάτα αν το ανακατέψεις με φρεσκοκομμένα λαχανικά.

Χορηγούμενο

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου κοκκινιστό φακόρυζο ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Θέλεις να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο φακόρυζο αλλά σου λείπουν τα υλικά; Don’t worry, μπες efood Market στο efood.gr και ό,τι χρειάζεσαι θα είναι μέσα σε λίγα λεπτά την πόρτα σου.

Χορηγούμενο

Συνταγή
Εύκολο κοκκινιστό φακόρυζο με 5 υλικά
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
Φυλάσσουμε το φακόρυζο καλυμμένο στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά
250 γρ. φακές
1 ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών, καυτό
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινάμε με τις φακές. Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φακές τις καλύπτουμε με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

2) Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε το τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά ξύνοντας καλά τον πάτο της κατσαρόλας.


3) Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο καπάκι για 15 λεπτά.

4) Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε το φακόρυζο να σταθεί για 5 λεπτά.




Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button