Συστατικά
- 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
- 125 μλ γάλα πλήρες
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ γάλα ζαχαρούχο
Πανεύκολο λαχταριστό παγωτό με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα σε 10 λεπτά
Μέθοδος
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
- Μόλις κρυώσουν, τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει.
- Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε για μερικές ώρες στην κατάψυξη.
Το σερβίρουμε μαζί με κομματάκια λευκής σοκοφρέτας ΙΟΝ και αμύγδαλο φιλέ.
Διαβάστε επίσης:
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα