COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο παραδοσιακό τυρόψωμο με πλούσια γεύση, χωρίς μίξερ




Πανεύκολο παραδοσιακό τυρόψωμο: Ίσως δεν υπάρχει παιδί που να μη θυμάται τη μυρωδιά του φρεσκοτηγανισμένου τυρόψωμου στο σπίτι. Στον φούρνο ή στο τηγάνι, ακόμη και σήμερα αποτελεί μαζι με την τυρόπιτα, το αγαπημένο έδεσμα όλης της οικογένειας που μπορεί να το καταναλώνει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Χορηγούμενο

Πανεύκολο παραδοσιακό τυρόψωμο με πλούσια γεύση, χωρίς μίξερ

Πάμε λοιπόν να εκτελέσουμε μια πανεύκολη συνταγή:

Υλικά:

Χορηγούμενο

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. γάλα πλήρες
1 αυγό, μεσαίο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα, κομμένη σε κομμάτια

Πανεύκολο παραδοσιακό τυρόψωμο με πλούσια γεύση, χωρίς μίξερ

 

Χορηγούμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.

Χορηγούμενο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε με την κουτάλα.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα. Το απλώνουμε καλά

ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.




Back to top button