ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρική δικαίωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, με την εκλογή του ως Προέδρου των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ήταν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την πανηγυρική του εκλογή στην θεσμικά υψηλή θέση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών της Ευρώπης εξασφάλισε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η εκλογή του αυτή αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, αλλά και για τη Μακεδονία, με δεδομένη τη ρευστότητα που επικρατεί στα Βαλκάνια, μετά τη Συνθήκη των Πρεσπών και την εσωτερική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια στην ευθεία προς τις εκλογές της 12ης Απριλίου.

Η θέση του Προέδρου των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί κορυφαίο θεσμό αναφοράς, στον οποίο συμπυκνώνεται η επιρροή όλων των περιφερειακών αλλά και δημοτικών αυτοδιοικήσεων της Ευρώπης, καθώς και η καθοριστικής σημασίας δυνατότητα παρέμβασης που έχουν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και την καθημερινότητα των πολιτών στα κράτη-μέλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button