COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης: Ποιά κόμματα και πως που δίνουν κρίσιμες «ανάσες» στη ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές;

Με τις εκλογές να απέχουν 22 ημέρες, η Νέα Δημοκρατία, πληγωμένη και βαλλόμενη πανταχόθεν, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στην ωμή παρέμβαση (έχει καταγγελθεί και ως «απόπειρα δωροδοκίας») στον τ.προέδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου αντεισαγγελέα Χ.Τζανερρίκου, που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη», δείχνει «να παίρνει ανάσες».

Ένα μπαράζ ανήκουστων λαθών, «τρελών» καταστάσεων και αδιέξοδων επιλογών… πέντε (!) κομμάτων της αντιπολίτευσης και δύο «μικροκομμάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση Γεωργούλη-Χρονοπούλου που τραυμάτισε και τα δύο κόμματα, η Ελληνική Λύση με την υπόθεση Μυλωνάκη-Αλεξοπούλου, το ΜέΡα 25 με την «Δήμητρα», που ξύπνησε μνήμες 2015 σε μεγάλο μέρος των πολιτών και τέλος το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με την υπόθεση του τ. αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλου, διέπραξαν λάθη που μένει να αποδειχθούν πόσο καθοριστικά θα είναι στην κάλπη.

Και την «κωμωδία» Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου και Λατινοπούλου, βέβαια.

Το βέβαιο είναι ότι κατάφεραν να δώσουν η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη πήρε «βαθιές ανάσες» σε μία στιγμή που θα έπρεπε ήδη να έχει βγει νοκ-άουτ, μετά τα όσα έχουν συμβεί ειδικά, μόνο στο τελευταίο δίμηνο με το έγκλημα των Τεμπών και τις χονδροειδείς παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πιάστηκε εξ απήνης από τις καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή του Αλέξη Γεωργούλη.

Η απόφαση διαγραφής του, σαφώς εσπευσμένη, αποτέλεσε ένα πλήγμα για το κόμμα.

Γιατί ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί παρά το γεγονός ότι είχαν ακουστεί διάφορα κατά του Γεωργούλη, από το 2022 άφησαν την υπόθεση να «σκάσει» λίγο πριν τις εκλογές και επ’ ουδενί δεν διερεύνησαν το θέμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε ότι «υπήρχαν κάποιες φήμες από το 2022». Το 2022 βέβαια είναι ένας ολόκληρος χρόνος. Δεν διευκρίνισε πότε το 2022.

«Το 2022 είχα καλέσει τον Γεωργούλη και τον είχα ρωτήσει αν υπήρχε κάτι σε βάρος του μετά από κάποιες φήμες που είχαν κυκλοφορήσεις για σεξουαλική παρενόχληση, αόριστα όμως και σε επίπεδο κουτσομπολιού. Μου διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του και έκανε λόγο για συκοφαντίες», είπε ο Παπαδημούλης, χωρίς ίσως να καταλαβαίνει και ο ίδιος τι δήλωνε.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το χειρίστηκε εντελώς λανθασμένα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιπλέον καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή, ενώ οργίαζαν ότι θα υπάρξουν ακόμα δύο καταγγελίες!

Η μία περίπτωση, που δεν έχει καν καταγγελθεί, υποτίθεται αφορούσε ένα τσακωμό με στέλεχος του γραφείου του στις Βρυξέλλες (όπως και στην περίπτωση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μ. Σπυράκη που δέχθηκε καταγγελία γιατί «τσέπωνε» τα λεφτά μιας υπαλλήλου της) και η δεύτερη κάποια… αόρατη γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεση του Α. Γεωργούλη,

Το ΠΑΣΟΚ επίσης φαίνεται να έχει «πληγωθεί» από την υπόθεση παρά το γεγονός ότι βρίσκεται από την πλευρά της καταγγέλουσας.

Ο πρόεδρος του κόμματος και επίσης ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης φάνηκε «λίγος».

«Λίγος» γιατί η υπόθεση ανακατεύτηκε με άλλες φήμες περί «ειδικής σχέσης» με την καταγγέλουσα Έλενα Χρονοπούλου, την οποία ο Ανδρουλάκης τοποθέτησε στην συνέχεια στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Και οι φήμες περί «ξυλοδαρμού» της από τον Α. Γεωργούλη περισσότερο στις μνήμες των πολλών «ξύπνησαν» τα εμετικά που είχαν γραφτεί και υπαινιχθεί από πλευράς ΝΔ για αντίστοιχες συμπεριφορές του Ν.Ανδρουλάκη στις συντρόφους του.

Από εκεί και πέρα έχουμε τα όσα πραγματικά απίστευτα συνέβησαν στην Ελληνική Λύση.

Και λέμε «απίστευτα» γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος που «κάλπαζε» προς ένα ποσοστό ίσως και πάνω από το 5%, θα υιοθετούσε ουσιαστικά ένα περίεργο δημοσίευμα που υποστήριζε ότι ο νο2 του κόμματος είναι έτοιμος να γίνει «αποστάτης» μετά τις εκλογές, μαζί με άλλους δύο βουλευτές του.

Και ότι ο Κ. Βελόπουλος και θα «τίναζε στον αέρα» μια μεγάλη κι επιτυχημένη πολιτική προσπάθεια τεσσάρων και πλέον ετών.

Γιατί κι έτσι να ήταν, όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας (στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ) θα έπρεπε να είχε υπάρξει στοιχειώδης διερεύνηση, αν δεν ήταν «στημένο» το άρθρο.

Η «Ελληνική Λύση» δέχθηκε ένα τεράστιο «αυτογκόλ», αφού όσα ακολούθησαν οι «αποστασίες», τα «μαύρα χρήματα», οι «σακούλες», οι «φακέλοι» και πολλά άλλα «τραυμάτισαν» το κόμμα τελείως αναίτια.

Έστω (υπόθεση εργασίας) ότι ο Α. Μυλωνάκης θα προχωρούσε σε «αποστασία» μετά τις εκλογές (ο Α. Μυλωνάκης στο μεταξύ ήταν ο πιο φανατικός κατά του ενδεχομένου συνεργασίας με τη ΝΔ): Ένα μήνα πριν τις εκλογές με ποια λογική δημιουργείται από τον Κ. Βελόπουλο τέτοιο θέμα και φτάνει στο σημείο να υπάρξει κλήση του σε απολογία για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από τον οικονομικό εισαγγελέα;

Και το δώρο στον Κ. Μητσοτάκη, εννοείται, τεράστιο…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Βελόπουλος εμφανίζει βέβαια τέτοια «συμπτώματα», να τα κάνει δηλαδή μαντάρα εντός του κόμματος, με τις εκλογικές περιφέρειες.

Το 2019 είχε έρθει σε ευθεία ρήξη με τον υποψηφίου βουλευτή στη Θεσσαλία, Νασιούλα Νασίκα, μετά την απόφασή του να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, όπου είχε εκλεγεί ο Νασίκας και όχι της Α’ Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την οργή του πρώην αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά: Έγινε ΜΕΤΑ τις εκλογές! Πέθανε από την στεναχώρια του, βέβαια…

Και περνάμε στην υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη, με τις δηλώσεις του περί «Δήμητρας». Αρχικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν και μετά ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας για σχέδια και αποχώρηση από την €ζώνη, ξύπνησαν μνήμες 2015 και ομολόγων τύπου IOU (“I owe you”) της Καλιφόρνια.

Αχρείαστες δηλώσεις που προκάλεσαν μάλλον φθορά παρά εκτίμηση στο ομιχλώδες οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του Γ. Βαρουφάκη, ενώ προκάλεσαν περαιτέρω ζημιά και στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μην ξεχνάμε ότι ήταν ο βασικός υπουργός του επί των Οικονομικών σε εκείνη την πρώτη κυβέρνηση του 2015 που «θα άλλαζε την Ελλάδα» και τελικά άλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ…

Από εκεί και πέρα έχουμε τα όσα σημειώθηκαν με πρωταγωνιστές το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Η.Κασιδιάρη, το οποίο βέβαια έκανε λάθη πιεζόμενο ασφυκτικά από τον σαφώς αντισυνταγματικό νόμο για τον αποκλεισμό τους από την Βουλή, με πλέον χαρακτηριστικό την επιλογή του αντεισαγγελέα Α.Κανελλόπολου για «να μπει μπροστά» στο κόμμα.

Το γεγονός ότι ο αντεισαγγελέας, άπειρος πολιτικά, «πρόδωσε» τον σχεδιασμό, σίγουρα άθελά του και έκανε δηλώσεις 20 ημέρες πριν από την διάλυση της Βουλής, προκαλώντας την δεύτερη τροπολογία που «έκλεινε τρύπες» και καθιστούσε αδύνατη την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, είναι το πλέον χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως δεν μιλούμε για αυτογκόλ: Ο Η. Κασιδιάρης είναι έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τι περιθώρια έχει από εκεί για να χαράξει πολιτική;

Και τέλος έχουμε τα «ανέκδοτα» Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου και Λατινοπούλου με την «ΠΑΤΡΙΔΑ» και το Αστέρι της Βεργίνας και την αποβολή τους από τις εκλογές της 21ης Μαΐου,

Αυτά δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν…

Το μόνο κόμμα που δεν έχει υποπέσει σε γκάφα, μέχρι τώρα, είναι το ΚΚΕ το οποίο «παίζει» εκ του ασφαλούς και απλά «κάνει τα γλυκά μάτια» σε Κ. Μητσοτάκη…

Back to top button