ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ. Δεν ανέδειξε με τον σωστό τρόπο την δομική απειλή της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και τις διαλυτικές συνέπειες, που έχει για την Ν.Α. πτέρυγα του ΝΑΤΟ!»

“Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα” χαρακτήρισε την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής της Κίνησης “ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΆΔΑ “Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε περιφερειακά ΜΜΕ.

Όπως υπογράμμισε “ο πρωθυπουργός δεν ανέδειξε, με τον σωστό τρόπο, τον δομικό χαρακτήρα της διαχρονικής απειλής της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και τις διαλυτικές συνέπειες, που έχει για την Ν.Α. πτέρυγα του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της Δύσης στην ευρύτερη περιοχή”.

Ο ‘στρογγυλεμένος’ λόγος του κ. Μητσοτάκη για τις Τουρκικές πολεμικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος και τα… “συγχαρητήρια” ,που έσπευσε να δώσει στον Ερντογάν για την Τουρκική διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση της εξαγωγής σιτηρών από την Μαύρη Θάλασσα, παραβλέποντας το βρώμικο διπλό παιχνίδι του Ερντογάν στην Ρωσο-Ουκρανική κρίση, θάμπωσαν την εικόνα”, συνέχισε.

“Γιατί ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε ντοκουμέντα(φωτογραφίες, video κλπ), που έχει η Ελλάδα και δείχνουν Τουρκικές ακταιωρούς να σπρώχνουν σκάφη γεμάτα από απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες προς τις ακτές των Ελληνικών νησιών και την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή να ρίχνει δακρυγόνα πάνω σε πλήθος τρομαγμένων μεταναστών στον Έβρο, για να τους αναγκάσει να παραβιάσουν τα σύνορά μας και να μπουν στην Ελλάδα;”. Αναρωτήθηκε ο κ. Παναγιωτοπουλος ,για να καταλήξει λέγοντας:
“Τα υπάρχοντα στοιχεία για τις παραβάσεις, παραβιάσεις, υπερπτήσεις και τις άλλες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κυριαρχίας και των Κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, με κορυφαίο το casus belli (ευθεία και επίσημη απειλή πολέμου), είναι τόσο πολλά και τόσο ακλόνητα, ώστε είναι κρίμα, που δεν παρουσιάστηκαν(σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη κατοχή της Β. Κύπρου) από τον πρωθυπουργό στην έκταση, που επιβάλλει η ένταση της Τουρκικής προκλητικότητας. Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με την πολιτική του δήθεν “κατευνασμού” -και όχι με μια Εθνική Στρατηγική Αποτροπής–
θα εξασφαλίσει την Ειρήνη, τότε κάνει ολέθριο σφάλμα και –απλώς–ανοίγει την όρεξη του Ερντογάν για κλιμάκωση των πολεμικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδος .

Σε ό,τι αφορά δε, τις νύξεις του πρωθυπουργού για Ελληνοτουρκικό διάλογο, μήπως έχει ήδη δρομολογηθεί κάτι στο παρασκήνιο, με την διαμεσολάβηση τρίτων και εμείς δεν το ξέρουμε;”

Back to top button