ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Να δοθεί άμεσα Ναυτική Βάση στη Γαλλία στο νησί της Λέρου! Να προχωρήσει η Στρατηγική Συμμαχία με τον Μακρόν!»

«Να προχωρήσει άμεσα και να υπογραφεί η Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Γαλλία και να δοθεί, στο νησί της Λέρου, Ναυτική Βάση στις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις», ζήτησε πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Άμυνας και γνωστός δημοσιογράφος και δικηγόρος Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

ο πρώην Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν είναι εκείνος, που αγωνίζεται για να υπερασπιστεί τον Δυτικό τρόπο ζωής και την ελευθερία της έκφρασης, ως θεμελιακές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και προσέθεσε ότι η Ελλάδα με τη Γαλλία έχουν τα ίδια συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, γι αυτό και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην Στρατιωτική Συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα, που θα βρεθεί μόνη της απέναντι στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε ακόμη να προμηθευτούν άμεσα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα πλέον προηγμένα πυραυλικά συστήματα METEOR και SCALP-NAVALE, με τα οποία θα ενδυναμωθεί αποφασιστικά η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας έναντι της Τουρκίας. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές, που υπερβαίνει τα 1000 χλμ. Άρα, από το Κέντρο του Αιγαίου μπορούν να χτυπήσουν ακόμη και την Άγκυρα! Σε αυτή την περίπτωση, κατέληξε ο πρώην ΥΠΑΜ είναι βέβαιον ότι ο Ερντογάν θα βγάλει από το μυαλό του το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης με την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα γνωρίζει ότι η χώρα μας μπορεί να αντεπιτεθεί και να προκαλέσει συντριπτικά χτυπήματα μαζικών καταστροφών στην Τουρκία, τα οποία θα κλονίσουν το απολυταρχικό καθεστώς του.

Back to top button