COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Γιατί η Παπαχαραλάμπους δεν κάνει μήνυση για σεξουαλική επίθεση στον Φιλιππίδη; Η μυστική συνάντηση, ο στόχος και το καυτό παρασκήνιο


Η “συμφωνία-μπετό”, η μισή αλήθεια και τα δικαστήρια. Μπορεί η ηθοποιός μαζί με την Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου και τη Λένα Δροσάκη να ήταν οι πρώτες που μίλησαν εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά οι καταγγελίες τους αφορούν αδικήματα που έχουν παραγραφεί.

Σε μία παρτίδα σκάκι με κινήσεις στρατηγικής εξελίσσεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Κόντρα στο πλαίσιο του ελληνικού Metoo και τις επιθετικές συμπεριφορές στον χώρο της υποκριτικής.

Κινήσεις με φόντο την απολογία του ηθοποιού και σκηνοθέτη στον ανακριτή. Έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του με κατηγορίες κατηγορηματικού χαρακτήρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εξηγείται και ότι τελικά η Παπαχαραλάμπους δεν πρόκειται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Φιλιππίδη, ύστερα από όσα ισχυρίστηκε ο τελευταίος.

Ειδικά μάλιστα για μία υπόθεση η οποία έχει παραγραφεί και δεν υπάρχει στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι η αναφορά του Πέτρου Φιλιππίδη στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Μπορεί η ηθοποιός μαζί με την Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου και τη Λένα Δροσάκη να ήταν οι πρώτες που μίλησαν εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά οι καταγγελίες τους αφορούν αδικήματα που έχουν παραγραφεί.
Σε αντίθεση με εκείνα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού που βαραίνουν για τρεις υποθέσεις τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. Και για τα οποία του ασκήθηκε η ποινική δίωξη και θα κληθεί σε απολογία, από την οποία και θα εξαρτηθεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί λοιπόν αναφέρθηκε σε αυτά ο Πέτρος Φιλιππίδης ενώ δεν είχαν καμία σχέση με τη δικογραφία;

Καμία μήνυση
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η στάση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Για την οποία ο Φιλιππίδης ισχυρίστηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε ότι βρίσκονταν σε σχέση για έξι μήνες. Και μάλιστα εν γνώσει της συζύγου του Ελπίδας Νίνου.

Μόλις έγιναν γνωστές οι θέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη όλοι πίστεψαν ότι η ηθοποιός θα κατέθετε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν με σιγουριά ότι η Παπαχαραλάμπους θα έστελνε στα δικαστήρια τον Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός εξέθετε τη συνάδελφό του και μάλιστα για μία υπόθεση (η καταγγελία της ηθοποιού για ανάρμοστη συμπεριφορά του) η οποία έχει παραγραφεί.

Διαψεύστηκαν όμως πανηγυρικά. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν έχει προβεί σε καμία νομική ενέργεια. Ενώ προτίμησε να απαντήσει με σιγή ιχθύος, όσο κι αν εκνευρίστηκε (και είναι η αλήθεια) από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μάλιστα, όπως λένε ορισμένα δημοσιεύματα, νομικές πηγές διαψεύδουν πως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ετοιμαζόταν να υποβάλει μήνυση εναντίον του ηθοποιού.

Η αλήθεια σε αυτήν την περίπτωση θα λέγαμε ότι είναι… μισή. Γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε η ηθοποιός ήταν να στείλει στα δικαστήρια τον Φιλιππίδη, αλλά τελικά συγκρατήθηκε. Και αποδείχθηκε ότι είχε λόγο…

Μυστική συνάντηση
Πολλοί παραξενεύτηκαν από τη στάση και των δύο, αλλά σας είπαμε και πιο πάνω ότι οι κινήσεις τους θυμίζουν έντονα παρτίδα σκάκι. Και μάλιστα με βοηθούς τους δικηγόρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να μην κινηθεί δικαστικά εναντίον του Φιλιππίδη η Παπαχαραλάμπους είχε προηγηθεί μία μυστική συνάντηση.

Μαζί με τις άλλες δύο ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν πρώτες: την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη. Δύο γυναίκες πολύ ευαισθητοποιημένες με το γυναικείο Metoo που πρωτοστάτησαν εναντίον του συναδέλφου τους. Κατηγορώντας τον για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και επιθέσεις σεξουαλικής φύσεως.

Σε αυτή τη συνάντηση οι τρεις γυναίκες δεν ήταν μόνες αλλά ήταν μαζί τους και δικηγόρος. Προκειμένου να της δώσει τα φώτα του για τις επόμενες κινήσεις τους.

Και όλοι μαζί συμφώνησαν να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση σε όσα υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο Πέτρος Φιλιππίδης ή σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση που τυχόν κάνει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υποστήριξε πως όσα ισχυρίστηκαν οι τρεις γνωστές πρωταγωνίστριες δεν ισχύουν. Προσθέτοντας πως το μοναδικό τους κίνητρο ήταν να τον εκδικηθούν.

Ειδικότερα, τόνισε πως διατηρούσε σχέση με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Ενώ χαρακτήρισε «εντελώς ψευδή» όσα του απέδιδε η Λένα Δροσάκη.

Από την πλευρά των ηθοποιών, η «σιγή ιχθύος» που τηρείται αυτή την περίοδο αποτελεί μια συνειδητή απόφαση. Η οποία μάλιστα έχει ληφθεί από κοινού από όλες τις καταγγέλλουσες.

Όπως διαρρέεται από άτομα του στενού περιβάλλοντός τους, η στάση αυτή αποτελεί για την ώρα την καλύτερη απάντηση στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο στόχος του
Και δεν το λένε τυχαία. Στη μυστική συνάντηση που είχαν, ο δικηγόρος τους είπε ότι δεν αποκλείεται η κίνηση του Φιλιππίδη να ισχυριστεί στο υπόμνημά του ότι ήταν σε σχέση με την Παπαχαραλάμπους να αποσκοπούσε και στην κατάθεση μήνυσης από πλευράς της ηθοποιού. Που μπορεί να αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη ή ακόμη και να καθυστερούσε τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν.

Οι οποίες σύμφωνα με όσα πληροφορούνται οι τρεις γυναίκες δεν πρόκειται να αργήσουν. Να μην αργήσει δηλαδή η στιγμή που θα κληθεί σε απολογία ο Πέτρος Φιλιππίδης από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Για τις κατηγορίες περί βιασμού (μία κατηγορία) και απόπειρας βιασμού (δύο).

Πιθανή νέα δικαστική διαμάχη μπορεί να δημιουργούσε καθυστέρηση, αφού θα υπήρχαν εκκρεμείς υποθέσεις. Ίσως κι αυτός να ήταν τελικά ο στόχος του ηθοποιού. Βέβαια, αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία εικασία, αφού δεν διαρρέει απολύτως τίποτα και από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι τρεις πρωταγωνίστριες πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι σίγουρο ότι θα απαντήσουν όταν εκείνες κρίνουν σκόπιμο να το κάνουν. Και σίγουρα όχι πριν από την απολογία του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Μέχρι τότε έχουν αποφασίσει από κοινού να τηρήσουν σιγή ιχθύος.

Συμφωνία-μπετόν
Μάλιστα είναι άξιο αναφοράς ότι η συμφωνία τους (με εντολή και του δικηγόρου) είναι… μπετόν.

Ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση του ισχυρισμού του πρωταγωνιστή περί ερωτικής σχέσης με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο.

Είναι δεδομένο ότι ενοχλήθηκαν πολύ από τα όσα έλεγε το υπόμνημα και φυσικά πιο πολύ από όλες η Παπαχαραλάμπους, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν γραμμή πλεύσης.

Η απόφασή τους δεν πρόκειται να αλλάξει. Να μην κάνουν καμία δήλωση και να μη δώσουν την παραμικρή απάντηση για όλα αυτά. Πιστεύουν πως σε αυτό στόχευε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ακόμα και στις συνεντεύξεις που είχαν προγραμματίσει να δώσουν οι ηθοποιοί θέλησαν να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Κατάφεραν να προσπεράσουν με ευγένεια και διπλωματικό τρόπο τις ερωτήσεις που αφορούσαν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Προβαίνοντας σε πιο γενικές τοποθετήσεις για τις καταγγελίες παρενοχλητικών συμπεριφορών. Χωρίς όμως να αναφέρουν καθόλου το όνομα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

 

Πηγή: εφημερίδα Spirto

Back to top button