COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Παπαδόπουλος-Τετράδης κατά Τσίπρα: Θρασύδειλα ανθρωπάκια που καπηλεύτηκαν την έννοια της Αριστεράς

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια σοβαρή, προσγειωμένη, πολιτισμένη, καταρτισμένη, συνεπή, αξιόπιστη και αποφασισμένη Αριστερά» ανέφερε στο Facebook ο πασίγνωστος «Καιρός» της «Ελευθεροτυπίας», Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης.

O Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης, ο πασίγνωστος «Καιρός» της «Ελευθεροτυπίας» και διευθυντής μετέπειτα της εφημερίδας, γνωστός επίσης για τα καυστικά σχόλια και τη μαχητική αρθρογραφία του, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, σε ανάρτηση στο Facebook περνά γενεές δεκατέσσερις τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, στιγματίζοντας το «φίμωτρο» στους βουλευτές.  «Για όσους ρωτάνε από τι προσδοκώ ότι θα ξεβρωμίσει ο τόπος από την εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση είναι απλή: Από κάτι θρασύδειλα ανθρωπάκια που καπηλεύτηκαν την έννοια της Αριστεράς, την εξευτέλισαν, υιοθέτησαν όλα τα λαμόγια του πασοκιστάν και της ακροδεξιάς για να κυβερνήσουν μαζί με το βόθρο της δημοσιογραφίας, με μια γλώσσα του κατακαθιού του εμφυλίου, με γνώσεις μηδέν και έπαρση χιλίων καρδιναλίων, που δεν αντέχουν και δεν δέχονται άλλη άποψη από τη δική τους, ούτε καμία κριτική και που ανέχονται έναν αρχηγό που τους απαγορεύει ακόμα και να μιλήσουν, αν η άποψή τους είναι διαφορετική από τη δική του. Ένα φασιστικό μόρφωμα με προβιά προβάτου. Ένας επικίνδυνος λύκος για την Αριστερά, ένας ακόμα πιο επικίνδυνος χειριστής των οικονομικών και των κυριαρχικών ζητημάτων για τον λαό και τη χώρα. Ένα τερατούργημα των μνημονίων, που πρέπει να εξαφανιστεί.

Και για όσους ισχυρίζονται ότι τώρα η χώρα δεν έχει δημοκρατία παρά μια ακροδεξιά κυβέρνηση, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν ζήσει την απουσία Δημοκρατίας στον τόπο, ούτε δεξιά και ακροδεξιά και αισχρολογούν σαν βόδια αφιονισμένα, η πραγματικότητα λέει:

Αν τολμούσε ο κεντροδεξιός Μητσοτάκης να στερήσει το λόγο από τον δεξιό Σαμαρά και τον Καραμανλή της λαϊκής δεξιάς, δεν θα στεκόταν ούτε ώρα. Τον πάτερα του τον πολέμησαν ανοιχτά ο Κανελλόπουλος με τον Έβερτ και τον Ανδριανόπουλο με διαρκή ανοιχτή εσωτερική αντιπολίτευση, ο Σαμαράς παραιτήθηκε μόλις ηττήθηκε και μάλιστα με το συνταγματικό κόλπο Βενιζέλου στην εκλογή Προέδρου. Δεν έμεινε σαν το αμόρφωτο της Κυψέλης μετά από την ΤΕΤΑΡΤΗ συντριβή του. Όταν μιλάμε για δημοκρατία στην πράξη κι όχι στα βρωμοστόματα χουλιγκάνων.

Κι οι Συριζαίοι, οπαδοί και μέλη, δεν τολμάνε ούτε να αντιδράσουν όταν το κνιτόπαιδο ανακοινώνει αντιπροχτές, 5 λεπτά πριν από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ότι δεν θα γίνουν άλλες ομιλίες! Πόσο ξεφτιλισμένα μέλη και δουλόφρονες οπαδοί, πόσο ξεφτιλισμένου σταλινικού μορφώματος; Να διαλυθούν μπας και σταματήσει τουλάχιστον η συκοφάντηση της Αριστεράς και ο τοξικός εμφυλιοπολεμικός λόγος στη χώρα. Να απαλλαγούν από τον παραπέρα ευτελισμό και οι ελάχιστοι πρώην αγωνιστές και πρώην αριστεροί, που δεν έχουν ούτε το θάρρος να αντιδράσουν ανοιχτά σ’ αυτά με τα οποία διαφωνούν εκεί μέσα. Ντροπιαστικές σκιές της ιστορίας τους και του εαυτού τους. Να διαλυθούν να ξεβρωμίσουμε επιτέλους. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια σοβαρή, προσγειωμένη, πολιτισμένη, καταρτισμένη, συνεπή, αξιόπιστη και αποφασισμένη Αριστερά, που να εγγυάται μια πιο δίκαιη και μορφωμένη διακυβέρνηση από αυτή της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς. Όχι από ένα συνονθύλευμα ανίδεων αερολόγων και χουλιγκάνων ρεμπεσκέδων και μιας παρέας λαμόγιων του παρελθόντος, που ψάχνουν σκουριασμένα ναυάγια για να κολλήσουν σαν δηλητηριώδη στρείδια».

 

Πηγή: Απογευματινή

Back to top button