Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 19:50
EΛΛΑΔΑ Παραδοχή από Τούρκο αντιπ...

Παραδοχή από Τούρκο αντιπτέραρχο: «Η Ελληνική Π.Α διαθέτει απίστευτες δυνατότητες – Μπορεί να χτυπήσει μέχρι την Άγκυρα και την Σεβάστεια!» (Βίντεο)

Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς στη διάρκεια παρέμβασής του, σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο αποκάλυψε στο τουρκικό κοινό το ανώτερο δυναμικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ότι έχει τις δυνατότητες να βομβαρδίσει ακόμα και την Άγκυρα και την Σεβάστεια.

- διαφ. -

Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. είπε, μάλιστα, πως η Ελληνική Π.Α «διαθέτει απίστευτες ικανότητες!». Οι δηλώσεις του, όσο κι αν ακούγεται αυτό οξύμωρο, είναι πολύ πιο χρήσιμες για ελληνική εσωτερική περίσκεψη, διότι πρέπει να υπενθυμίσουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ότι αν είχε την απαιτούμενη -από τις περιστάσεις- αποφασιστικότητα θα μπορούσε να λήξει υπέρ των συμφερόντων του Ελληνισμού και της χώρας την ελληνοτουρκική διένεξη.

«Μην παίρνετε καθόλου ελαφρά την Ελλάδα. Για πιο λόγο ξέρετε; Το 1974 η Π.Α. της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η Π.Α. Και σήμερα η Π.Α. της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης.

Επαναλαμβάνω: Διαθέτει ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό». Ο ίδιος τόνισε το αξιόμαχο της Ελληνικής Π.Α. με ακτίνα δράσης, που μπορεί να φτάσει βαθιά στην Τουρκική ενδοχώρα έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

- διαφ. -

Έχουμε μόνο μια αντίρρηση σχετικά με τις δυνατότητες της Π.Α το 1974. Ήταν επαρκώς ισχυρή για να ακυρώσει την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρ,ο καθώς είχε παραλάβει τα πρώτα F-4 Phantom, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό διέθετε τα δύο καλύτερα υποβρύχια εκείνης της εποχής στην Ανατολική Μεσόγειο.

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα