ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Παρόλο που ο κορωνοϊός ‘καλπάζει’ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξει σχολεία και δικαστήρια! Πάμε για 700 κρούσματα την ημέρα, προειδοποιούν οι ειδικοί!

Της σύνταξης του europost.gr

Παρόλο που ο κορωνοϊός ‘καλπάζει’ στην Ελλάδα, από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξει σχολεία και δικαστήρια τις αμέσως επόμενες μέρες! Ενώ, την ίδια στιγμή, σοβαροί και εξειδικευμένοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν συνεχίσουμε έτσι δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Ελλάδα να έχει ξεπεράσει τα 700 κρούσματα την ημέρα!

Το europost.gr επικοινώνησε με τους ειδικούς εκείνους επιστήμονες, που έχουν την δυνατότητα να μελετούν σε βάθος την πραγματική πορεία της επιδημίας, μακριά από τις επίπλαστες εντυπώσεις, που δημιουργούν, σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΜΜΕ.

Όλοι οι συγκεκριμένοι επιστήμονες μας διαβεβαίωσαν ότι αποτελεί εξαιρετικά μεγάλο σφάλμα, που είναι πιθανόν να αποδειχθεί και μοιραίο, το πρόωρο άνοιγμα των σχολείων και των δικαστηρίων τις επόμενες μέρες.

Να θυμίσουμε ότι τα δικαστήρια ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου, με τους παρευρισκομένους στην έδρα δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, να προστατεύονται από ένα παραπέτασμα από fiberglass, αλλά όλους τους υπολοίπους, δηλαδή δικηγόρους, διαδίκους, κατηγορουμένους, μηνυτές, μάρτυρες και όλο το κοινό, που παρακολουθεί, να στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλον στις ασφυχτικά μικρές δικαστικές αίθουσες μαζί με τους αστυνομικούς!

Ήδη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δικαστικό υπάλληλο, που επέστρεψε από τις διακοπές του. Ενώ δικαστικοί κύκλοι πιθανολογούν πως τις επόμενες μέρες θα σκάσουν και άλλα κρούσματα! Βεβαίως, μπορεί να προκύψουν και τα χειρότερα: Να γίνουν οι δικαστικές αίθουσες εστίες μολύνσεων και για πολλούς κατηγορουμένους, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι ή εκτίουν τις ποινές τους και προσέρχονται για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Μια τέτοια εξέλιξη θα διέσπειρε τον κορωνοϊό στις Ελληνικές φυλακές και θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια από την 1η Σεπτεμβρίου; Δεν σκέφτεται τις συνέπειες;

Η έναρξη των σχολείων

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία. Οι γονείς είναι ανάστατοι, γιατί δεν αντιλαμβάνονται την πρεμούρα της κυβέρνησης να ανοίξει, όπως – όπως, τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κορυφαίοι παράγοντες του εκπαιδευτικού κόσμου της χώρας, με τους οποίους ήλθε σε επαφή η συντακτική ομάδα του europost.gr, υπογράμμιζαν ότι επιβάλλεται η λειτουργία των σχολείων να ξεκινήσει στις 14 ή στις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να έχει διαμορφωθεί ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας και να μπορέσουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι να βρούν τη σωστή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν, απέναντι στη νέα πραγματικότητα.

 

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button