COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πατέρας θύματος των Τεμπών ξεσπά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη: «Λυπάμαι τα παıδıά που μεγαλώνουν με αυτóν τον πατέρα»

Οι αντιδράσεις στον απόηχο της δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία ανέφερε ότι η κοινή γνώμη δεν επιθυμεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή, συνεχίζονται. Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε «Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε ότι από τους 100 συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για εξεταστική ή προανακριτική για τα Τέμπη;».

Ξεσπά πατέρας θύματος για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί το θέμα Γεωργιάδη λήξαν, ωστόσο συνεχίζει να κρούει καμπανάκι προς όλους για τις δημόσιες τοποθετήσεις. Την ίδια στιγμή, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Την αποπομπή Γεωργιάδη από την κυβέρνηση ζήτησε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης

Την αποπομπή Γεωργιάδη από την κυβέρνηση ζήτησε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης. Για απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας μιλούν την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Ο πατέρας ενός από τα θύματα του δυστυχήματος, Παύλος Ασλανίδης, συζήτησε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”.

“Δεν σημαίνει τίποτα για μένα η συγγνώμη”

“Το ουσιαστικό είναι πως πρέπει να γίνει άρση της ασυλίας του Καραμανλή και του Παπαδόπουλου. Αυτών που είναι οι νούμερο ένα υπεύθυνοι”, είπε αρχικά.

Δημοσιογράφος: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη και από τους συγγενείς;

Παύλος Ασλανίδης: Καλά, καλά, θα κλάψουμε πες του.

“Είναι αναίσθητος, πήγε να ξεπλύνει τον Καραμανλή”

“Ο άνθρωπος είναι αναίσθητος, έχει παιδιά, και λυπάμαι τα παιδιά του μεγαλώνουν με αυτόν τον πατέρα και το χειρότερο είναι ότι δίνει στην κοινωνία έναν κυνισμό ότι δεν τρέχει τίποτα, και εμείς είμαστε οι αθώες περιστερές. Από τη δικαιοσύνη δεν περιμένω τίποτα, γιατί είναι κατευθυνόμενη. Τι να πω τώρα ως πολίτης αυτής της χώρας; Κράτος δικαίου και όταν βγαίνει ένας υπουργός και λέει αυτά που λέει, βρίσκουν πάτημα και αυτοί και φέρονται ακόμη χειρότερα”, είπε ο κ. Ασλανίδης.

Και συνέχισε: “Το ότι ζήτησε συγγνώμη για πολλούς δεν σημαίνει και τίποτα, για άλλους σημαίνει κάτι. Για εμένα δεν σημαίνει τίποτα γιατί τα ίδια είπε για να ξεπλύνει τον Καραμανλή. Ο άνθρωπος είναι κλόουν ενός τσίρκου, αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά”.

Πάντως και ο Άδωνις μετά τις αρχικές του δηλώσεις και την επίθεση προς δημοσιογράφους στην κριτική για την παραπάνω δήλωση προσπάθησε να το “μαζέψει” ζητώντας και συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων με παρέμβασή του στο Real FM.

«Κατ’ αρχάς, να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Δεν είχα καμία διάθεση να τους προσβάλω. Προφανώς όλος ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε με αυτό το φοβερό δυστύχημα. Όλος ο ελληνικός λαός πενθεί και όλοι πονέσαμε για τα παιδιά που χάθηκαν. Νομίζω ότι αυτά είναι απολύτως αυτονόητα και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος θα θεωρούσε ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν ενδιαφέρεται ή δεν πονάει ή δεν πενθεί για όλα αυτά τα θύματα» είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε «δεν αντιδικώ ποτέ με τα θύματα ή με τους εκπροσώπους κύριε Χατζηνικολάου, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Ξαναλέω τώρα, στο μέτρο το ανθρώπινο που αφορά στα θύματα, στους συγγενείς τους, στις οικογένειές τους, στους φίλους τους, στον ευρύτερο τους περίγυρο, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που πόνεσε για τα Τέμπη, ούτε εγώ ούτε κανένας μας θα έλεγε ποτέ ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το δυστύχημα αυτό καθαυτό. Στους πολιτικούς μου αντιπάλους που έχουν αρχίσει μία “κλωτσοπατινάδα” για το θέμα..»

Ανάλογη παρέμβαση έκανε και μέσω του Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7 σημειώνοντας «όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν μία υπερβολική ευαισθησία ή μάλλον μία λογική υπερβολική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα, τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια. Όμως η κ. Δώρα Αυγέρη ή τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Back to top button