COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Αποκάλυψη σοκ: Η Ρούλα προσπάθησε 9 φορές να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; Τα κοινά ευρήματα με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Ακόμη δύο συγγενείς στο ‘κάδρο’ των ερευνών!


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί μετά από έναν ολόκληρο μήνα τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών από την Πάτρας να «φωτίζεται».

Μετά από έρευνα εβδομάδων, οι ειδικοί στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης επιχειρούσαν όλο αυτό το διάστημα να επαληθεύσουν το πόρισμα του Εργαστηρίου Αθηνών όπου εντοπίστηκε αρχικά η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο. Οι ερευνητές κατέληξαν σε συμπέρασμα ότι στην 9χρονη είχε χορηγηθεί υπερβολική δόση της ουσίας και συγκεκριμένα 6 mg ανά λίτρο αίματος, η οποία ευθύνεται για τον θάνατό της.

Ήξερε ότι δεν θα εντοπιστεί η ουσία
Τα ενδεχόμενα για τον τρόπο χορήγησης της ουσίας στην πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη είναι τρία. Είτε με ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού, είτε ενδομυικά. Η ουσία μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς και στη συνέχεια θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι η μητέρα η οποία φέρεται να την χορήγησε στο παιδί, γνώριζε αυτή την πληροφορία, καθώς είχε γνώσεις νοσηλευτικής.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη ουσία, η οποία χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, σαν αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικάνους στρατιώτες και πλέον χρησιμοποιείται σε διαδικασίες διασωλήνωσης, αλλά και ως αναισθητικό στην κτηνιατρική, είναι γνωστό ότι προκαλεί σπασμούς. Αυτή η παρενέργεια μπορεί να να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να έγιναν 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με πηγές.

Κοινά ευρήματα στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών
Μετά από την σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, βγαίνουν από το αρχείο οι υποθέσεις για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Οι αστυνομικές αρχές θα ερευνήσουν τα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες θανάτου των αδερφών της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχασαν τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο. Από το χέρι της μητέρας τους. Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η κατηγορία στη μητέρα θα επεκταθεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Σύμφωνα με το Mega και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, έχουν εντοπιστεί ευρήματα στα άλλα δύο παιδιά, τα οποία ταιριάζουν με εκείνα που βρέθηκαν στην 9χρονη. Για παράδειγμα στην περίπτωση της μιρκής Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή, μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων, παρατήρησε αλλοιώσεις συμβατές με ανοξυγοναιμία.

Από πλευράς του ο έμπειρος ιατροδικαστής Λέων, έβαλε στο κάδρο και τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών: «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα» σχολίασε.

Στο ‘κάδρο’ των ερευνών ακόμη δύο πρόσωπα
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον «κάδρο» των ερευνών θα μπουν εκτός από την Ρούλα Πισπιρίγκου άλλα δύο συγγενικά της πρόσωπα.

Back to top button