COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Έλυσε τη σιωπή του ο Μάνος Δασκαλάκης: Το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου και οι φρικτοί θάνατοι των τριών παιδιών τους!

Η πολύωρη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος την Πέμπτη μίλησε για όλους και για όλα στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έδωσε πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Και ακόμη περισσότερο, τους «επιβεβαίωσε» κατά ένα τρόπο το κίνητρο της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, την ώρα που, όπως όλα δείχνουν, σε δολοφονία δια ασφυξίας θα αποδίδει και τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας το πόρισμα των ιατροδικαστών, που αναμένεται να παραδοθεί στις Αρχές την Τρίτη.

Σε μια μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ, που διήρκησε 8 ώρες, ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών μίλησε για την 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, και τους θανάτους των τριών κοριτσιών τους.

Με την Μαλένα να φεύγει από τη ζωή το 2019 στο νοσοκομείο Ελπίς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει στην κατάθεσή του όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Ο πατέρας έλειπε την ώρα του θανάτου του παιδιού και έφτασε άρον-άρον στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα για να εργαστεί, ενώ η 33χρονη μητέρα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει το παιδί.

Το επεισόδιο που περιέγραψε αναλυτικά ο Δασκαλάκης

Ένα επεισόδιο που περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αποδεικνύει την ένταση που υπήρχε στη σχέση του ζευγαριού.

Ο 30χρονος τόνισε στην κατάθεσή του πως ένα 24ωρο πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα, είχε έναν έντονο καυγά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι.

Με τον τρόπο αυτό και με όσες αποκαλύψεις έχουν ήδη έρθει στο φως για τους καυγάδες και τα μηνύματα γεμάτα οργή, που αντάλλασαν οι γονείς των τριών άτυχων παιδιών, ουσιαστικά, ο Δασκαλάκης – ηθελημένα ή άθελά του – έδωσε ένα «κίνητρο» για τις πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Και αυτό, γιατί όποτε υπήρχε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τους και εκείνος έφευγε από το σπίτι, συνέβαινε ή κάτι σοβαρό, όπως τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, ή – στην περίπτωση της μικρούλας Ίριδας – το μοιραίο…

“Αποτελείωσε” την Πισπιρίγκου η Αγγελική Τσιόλα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον τα αίτια θανάτου τής έξι μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, με το πόρισμα των ιατροδικαστών να αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Μέσω μιας ειδικής εξέτασης, αποδεικνύεται πλέον χωρίς περιθώρια αμφιβολιών, ότι και η Μαλένα και η Ίριδα είχαν έναν ασφυκτικό θάνατο και αυτό είναι και το βασικό εύρημα που θα περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους ειδικούς, τις τελευταίες ημέρες, για τον θάνατο του βρέφους, της έξι μηνών Ίριδας, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα, αφού υπάρχουν και σημάδια που αποδίδονται σε ασφυκτικό θάνατο.

Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι, μόλις παραδοθεί το πόρισμα, αναμένονται νέες εξελίξεις, αλλά και νέες καταθέσεις. Ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν αναμένεται να είναι και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι όταν πέθανε το βρέφος.

Μάλιστα, αρχικά θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά δεν αποκλείεται στην πορεία – ανάλογα με αυτά που θα πει – να κληθεί να καταθέσει «ακόμα και ως ύποπτη».

Αποκάλυψε δολοφονία της Ίριδας η ιατροδικαστής Τσιόλα

Την ίδια ώρα, σημαντικές πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας έδωσε, μέσα από την πολύωρη κατάθεσή της, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το απόγευμα της Τετάρτης.

Για εγκληματική ενέργεια στην περίπτωση του βρέφους και συγκεκριμένα για ασφυκτικό θάνατο έκανε λόγο η κυρία Τσιόλα.

Η ιατροδικαστής ήταν εκείνη που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στην Ίριδα και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα, παρά το γεγονός ότι το συμπεριληφθέν πόρισμα στην ιατροδικαστική έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου έκανε λόγο για «αγενεσία φλεβόκομβου».

Η κυρία Τσιόλα μάλιστα ρωτήθηκε για το αν είχε αναφέρει στη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι ο θάνατος της Ίριδας επήλθε στις 9 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

Έγκυρη πηγή από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αποκάλυψε ότι η κυρία Τσιόλα διέψευσε πως συνομίλησε με την μητέρα γύρω από τον πιθανό χρόνο του θανάτου του βρέφους. Εξήγησε δε, τους λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατος ο χρονικός προσδιορισμός.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η ιατροδικαστής Πατρών ήταν ιδιαίτερα αναλυτική για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, όπου το μόλις έξι μηνών βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κατάθεση Τσιόλα περιστράφηκε για αρκετή ώρα και γύρω από τον τρόπο, με τον οποίο το μωρό, μέσα στην κούνια του, έχασε την αναπνοή του και τη ζωή του. Στον «μηχανισμό του θανάτου» διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, με τις δύο μικρές κηλίδες αίματος.

Ασφυξία και για την Μαλένα

Σύμφωνα με δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας, χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία.

Μάλιστα, όπως εξήγησαν ερευνητές της υπόθεσης, με αυτή την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό εργαστηριακό εύρυμα, το οποίο αποδεικνύει με αναντίρρητο τρόπο ότι και η Μαλένα, που κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019, αλλά και η Ίριδα, η οποία πέθανε στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν με ασφυξία.

Για την περίπτωση της Μαλένας, οι πραγματογνώμονες θα θέσουν ως αιτία θανάτου την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με αποτέλεσμα την ασφυξία και την ηπατική βλάβη, η οποία αποδόθηκε – λανθασμένα απ’ ό,τι φαίνεται – σε ηπατική ανεπάρκεια.

Η ιστολογική επανεξέταση των δειγμάτων του κοριτσιού έδειξε ασφυξία και επιβεβαίωσε την εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρυμα που φέρεται να «συνδέεται με τις δράσεις της Πισπιρίγκου».

Back to top button