COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Εξελίξεις στην έρευνα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ψάχνουμε τα πάντα»! Τι θα γίνει με την εκταφή;

Η Ασφάλεια Πατρών συλλέγει στοιχεία και έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με μάρτυρες – Τι θα γίνει με την εκταφή;
Οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου, της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, βρίσκονται από το πρωί κι επισήμως σε πλήρη εξέλιξη.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών αφού έλαβαν εντολή από την Εισαγγελία, ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

Σύμφωνα με το tempo24.news γίνονται ήδη οι πρώτες καταγραφές των μαρτυριών που αφορούν το νοσοκομειακό κομμάτι, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, πότε και αν νοσηλεύτηκε η 69χρονη, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο).

Μιας και δεν είχε γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη γυναίκα και ο θάνατός της δηλώθηκε με ένα απλό πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο, χωρίς ιατροδικαστική έκθεση, οι αστυνομικοί ελέγχουν τον ιατρικό της φάκελο, προσπαθώντας να συμπεράνουν το τι προηγήθηκε της εισαγωγής της και αν φυσικά προηγήθηκε κάτι.

Βάσει της εισαγγελικής εντολής, θα ελεγχθούν όλοι οι ιατρικοί και φαρμακευτικοί φάκελοι που αφορούν την υγεία της γυναίκας, ανεξαρτήτως ιδρύματος, σοβαρότητας και χρόνου. Και αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή της Αχαΐας, αλλά και τον τόπο καταγωγής της, την Αιτωλοακαρνανία.

Τι θα γίνει με την εκταφή
Σε ότι αφορά την εντολή εκταφής που έχει δοθεί για τη σορό της 69χρονης, μια πηγή ανέφερε στο tempo24.news πως ο χρόνος της διαδικασίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αφού θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες πράξεις και κυρίως, η συλλογή στοιχείων που θα δίνουν μία πρώτη εικόνα για το τι συνέβη με την 69χρονη.

Νωρίτερα πάντως, ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση από την οικογένεια της νεκρής, τόνιζε σχετικά στο Open:

«Αν το θεωρήσει σκόπιμο η εισαγγελική Αρχή, βεβαίως θα γίνει, αλλά ακόμα νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει έρθει η ώρα για αυτό. Δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία. Εγώ τελείωσα χθες την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι όντως είναι ο τάφος δικός της και έχει γίνει κανονική ταφή. Δεν έχει γίνει αποτέφρωση».

Ο κ.Στρατής μελετά ήδη τα περιουσιακά στοιχεία της Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου, «την οικονομική της κατάσταση, αν υπάρχει διαθήκη και άλλα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, τι έγινε εκεί».

Ενώ για το πληρεξούσιο που είχε κάνει στον Μάνο Δασκαλάκη γιατί δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί τόνισε: «Με τον θάνατό της παύει να ισχύει το πληρεξούσιο και ό,τι είχε γίνει με αυτό ήταν πριν τον θάνατό της. Αυτά, βέβαια, θα τα ελέγξουμε».

«Δεν ήταν εύπορη είχε χρέη»
Στην όλη συζήτηση περί της οικονομικής επιφάνειας της μακαρίτισσας, άτομο που διατηρεί στενή επαφή με τον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι η 69χρονη κάθε άλλο παρά πλούσια ήταν:

«Η καθηγήτρια μπορεί να είχε κάποια χρήματα από τη σύνταξή της και του μακαρίτη ανδρός της δικηγόρου, αλλά δεν ήταν αυτό που τώρα λέγεται, δηλαδή ιδιαιτέρως εύπορη. Η οικογένεια Δασκαλάκη ήξερε, πολύ πριν πεθάνει, ότι είχε…πολλά χρέη σε Εφορία, Τράπεζα, ακόμα και στη ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το άτομο θυμάται μια κουβέντα του με το ζευγάρι, που αφορούσε την απαίτηση της σπιτονοικοκυράς για καταβολή ενοικίου 150 -250 ευρώ. Όπως είπε, το αίτημα αυτό έγινε λόγω των αυξημένων οικονομικών της αναγκών, «αφού οτιδήποτε ακίνητο είχε ήταν υποθηκευμένο»!

Back to top button