Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στις 11 Μαΐου, θα βρεθεί στην Φλωρεντία της Ιταλίας για να συμμετάσχει σε τριήμερη Συνάντηση Κορυφής των Προέδρων Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ελλάδος, που θα έχει ως κεντρικό θέμα το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Στη συνάντηση, εκτός απ’ τον Έλληνα Πρόεδρο, θα πάρουν μέρος οι ομόλογοί του, της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και της Πορτογαλίας Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα.

Να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε έναν ευρύτερο κύκλο επαφών και προβληματισμού των μη εκτελεστικών Προέδρων της Δημοκρατίας των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν δρομολογηθεί με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου και έχουν ως βασικό περιεχόμενο την διερεύνηση της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την οδυνηρή εμπειρία της οικονομικής κρίσης . Με έμφαση στην ενίσχυση των Δημοκρατικών θεσμών, στην προώθηση της ανάπτυξης και στην ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ευρώπη, το οποίο οδηγήθηκε σε κατάρρευση στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα