ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά: Η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Advertisement

Τα σπιτικά πατατάκια είναι το απόλυτο σνακ για κάθε περίσταση. Είτε για να συνοδεύσουν το ποτό σας με φίλους, είτε για να απολαύσετε μια ταινία, είτε απλώς για να τσιμπολογήσετε στο σπίτι, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Τραγανά, αλμυρά και γευστικά, τα πατατάκια είναι ένα σνακ που ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν. Η μαγεία τους έγκειται στην ευχέρεια να προσαρμόσουμε τα υλικά και τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, δημιουργώντας την τέλεια γεύση που μας αρέσει.

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά: Η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Αυτή η συνταγή για σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι είναι πανεύκολη και γρήγορη. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, όπως πατάτες, αλάτι, ξίδι και ελαιόλαδο, μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστά και υγιεινά πατατάκια σε μόλις 30 λεπτά. Ειδικά αν είστε φαν της φριτέζας αέρος, μπορείτε να τα ετοιμάσετε ακόμα πιο γρήγορα, με την ίδια συνταγή και εξίσου νόστιμα αποτελέσματα.

Τα σπιτικά πατατάκια σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στην ποσότητα και την ποιότητα των υλικών. Είτε θέλετε λιγότερο αλάτι, είτε περισσότερη γεύση ξιδιού, μπορείτε να προσαρμόσετε την συνταγή στις προτιμήσεις σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο με τα πατατάκια του εμπορίου, αλλά χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα συστατικά.

Advertisement

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά: Η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 3 μέτριες πατάτες
  • 2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία: Ξεκινήστε κόβοντας τις πατάτες σε φέτες πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα καλό μαχαίρι ή με μια μαντολίνα για ακριβή και ομοιόμορφα κομμάτια.
  2. Μαρινάρισμα: Βάλτε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τις με το ξίδι. Αφήστε τις να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά. Όσο περισσότερο παραμείνουν στο ξίδι, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση του ξιδιού στα πατατάκια σας.
  3. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C για να είναι έτοιμος να ψήσει τις πατάτες.
  4. Στραγγίξτε και Προσθέστε Μπαχαρικά: Αφού περάσει ο χρόνος της μαρινάδας, στραγγίξτε τις πατάτες από το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι φέτες.
  5. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Αν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρος, η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ της συσκευής.
  6. Σερβίρισμα: Μόλις τα πατατάκια σας είναι έτοιμα και τραγανά, βγάλτε τα από τον φούρνο ή τη φριτέζα αέρος και σερβίρετέ τα ζεστά. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή με κάποιο ντιπ της αρεσκείας σας.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα σπιτικά και υγιεινά σνακ, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε τυποποιημένα προϊόντα του εμπορίου. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία να πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και γεύσεων για να βρείτε την ιδανική συνταγή που σας ταιριάζει.

Αυτά τα πατατάκια είναι ο τέλειος σύντροφος για κάθε σας δραστηριότητα, και με μόλις 30 λεπτά προετοιμασίας, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ από εδώ και πέρα!

Advertisement

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button