ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι σαν αφρός στο πι και φι

Advertisement

Τα τυροπιτάκια ίσως αποτελούν το αγαπημένο έδεσμα των μικρών παιδιών χάρη στη πλούσια γεύση τους και στην εύκολη μεταφορά τους σε όλα τα μέρη που επιλέγουν για παιχνίδι. Για εμάς τους μεγάλους, είναι μια υγιεινή λύση για σνακ, όταν βέβαια προσέχουμε ιδιαιτέρως τα συστατικά της παρασκευής τους.

 

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι σαν αφρός στο πι και φι

 

Υλικά

Για τη ζύμη

Advertisement

250 γρ. μαλακό βούτυρο (θερμ. δωμ.)
½ φλ. ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
1 τεμάχιο/ια γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
3 κ.σ. κεφαλοτύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι μαλακό, όσο σηκώσει (περίπου 600 γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση

1 φλ. τρίμματα φέτας
1 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εξοπλισμός
Μπολ
Ταψί

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Advertisement

 

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι σαν αφρός στο πι και φι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για τη γέμιση, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στη ζύμη.

Ζυμώνουμε έως ότου να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).

Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.

Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ.

Advertisement

Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.

Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.

Φανταστικά για όλες τις ώρες, ειδικά για τα παιδιά.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button