ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΧωρίς κατηγορία

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια της γιαγιάς

ιδανικά για το σχολείο ή το γραφείο

Advertisement

ΥΛΙΚΑ:

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. χλιαρό νερό
2 αυγά
1 κύβο νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
300 γρ. τυρί φέτα ανακατεμένο με 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

 

Advertisement

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γιαούρτι και το 1 αυγό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι η ζύμη που θα δημιουργηθεί να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του δοχείου.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε περίπου για 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος (όχι σε αναμμένο φούρνο).

Όταν περάσει η 1 ώρα, ζυμώνουμε ελαφρά και κόβουμε μικρά μπαλάκια. Πατάμε να γίνει κάθε μπαλάκι σαν μικρή πιτούλα και γεμίζουμε με λίγο τυρί.

Advertisement

Κλείνουμε τα τυροπιτάκια, ιδανικά με ροδέλα ή με το πηρούνι, για να έχουν όμορφο δαντελωτό σχήμα.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε μεγάλο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.

Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button