ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Ό,τι πρέπει για τον Αύγουστο

Η τυρόπιτα δεν έχει εποχή ούτε περιστάσεις. Είναι πάντα ένα σνακ που απολαμβάνουμε, το εντάσσουμε στα γεύματά μας, και κυρίως στο πρωινό μας.

Πεντανόστιμη γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Η συγκεκριμένη συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με μαϊντανό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη.

Χορηγούμενο

Γιατί;
Επειδή είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και ιδιαίτερα αρωματική.
Πεντανόστιμη γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Χορηγούμενο

  • 750 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα σε νιφάδες

Πεντανόστιμη γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Τυρόπιτα

Πεντανόστιμη γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
  • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button