ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη γλυκιά τυρόπιτα με τα πιο απλά υλικά: Η παραδοσιακή συριανή συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις!

Advertisement

Με άρωμα Κυκλάδων, η παραδοσιακή συριανή τυρόπιτα με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Η παραδοσιακή συριανή τυρόπιτα, γλυκιά, με βάση τη ντόπια μυζήθρα που θα λατρέψετε. Προσφέρεται ως έδεσμα του Πάσχα από τους Καθολικούς του νησιού και είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Ο ορισμός του comfort food, είναι ιδανική για ένα θρεπτικότατο πρωινό που θα λατρέψουν τα παιδιά κι εμείς θα απολαύσουμε παρέα με ένα φλυτζάνι αρωματικό φασκόμηλο (από τα πιο φημισμένα βότανα του νησιού) ή έναν ελληνικό αρωματισμένο με βασιλικό!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ. Συριανή ανάλατη μυζήθρα, ανθότυρο ή κατσικίσιο ανάλατο τυρί
  • 10 αυγά
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Χυμό και ξύσμα
  • από 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα ή 1-2 βανίλιες (προαιρετικά)
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • Σουσάμι ή/και κανέλα για το πασπάλισμα

Βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 170-180 βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνουμε το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας. Μόλις απορροφηθεί, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε την υπέροχη αυτή παραδοσιακή συριανή τυρόπιτα!


Advertisement


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button