ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια: Φτιάξτε τα τσακ μπαμ με αυτόν τον εύκολο τρόπο – Αυτό είναι το κατάλληλο είδος κιμά


Είναι άπειρες οι συνταγές για μπιφτέκια μα αυτή θα χαραχτεί στην καρδιά τη δική σου αλλά και της κουζίνας σου. Είναι απλή, κλασική μα πάνω από όλα ζουμερή.

Υλικά για αφράτα μπιφτέκια

Χορηγούμενο
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή 700 γρ. μοσχαρίσιος και 300 γρ. χοιρινός)
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 ντοματάκια του κουτιού, τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια: Φτιάξτε τα τσακ μπαμ με αυτόν τον εύκολο τρόπο – Αυτό είναι το κατάλληλο είδος κιμά

Εκτέλεση

Χορηγούμενο

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθύνει.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Πρέπει να επιμείνουμε στο ζύμωμα για να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
  • Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και να «σφίξει» το μείγμα.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
  • Τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό γκριλ (που έχουμε προθερμάνει καλά) για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.

Χορηγούμενο




Back to top button