ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με μπόλικη γέμιση και ζυμάρι σαν αφρός

Συνταγή για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Σε 5 μόλις λεπτά θα είναι έτοιμη για τον φούρνο. Θα έχετε την πιο αφράτη και νόστιμη πίτα που υπάρχει σε χρόνο μηδέν!

 

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με μπόλικη γέμιση και ζυμάρι σαν αφρός

Χορηγούμενο

 

ΜΕΡΙΔΕΣ
9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5′
ΑΝΑΜΟΝΗ
1 ώρα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
Print Friendly, PDF & Emailεκτύπωση

Χορηγούμενο

Συστατικά
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι Κούλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
170 γρ. φέτα
60 γρ. φέτα
σουσάμι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με μπόλικη γέμιση και ζυμάρι σαν αφρός

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2′.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40′.





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button