ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, έτοιμο στη στιγμή


Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, θέλουμε κάτι δροσερό μετά το απογευματινό μας μπανακι!

 

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμο και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, έτοιμο στη στιγμή

 

Χορηγούμενο

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-15 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
-10 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
-1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
-1 σοκολάτα κουβερτούρα
-100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία.

Χορηγούμενο

Προσθέτουμε τη ζάχαρη μόλις ζεσταθεί το γάλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

Χορηγούμενο

Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία. Σε λίγο χρόνο και με συνεχές ανακάτεμα το μίγμα μας θα πήξει και θα είναι έτοιμο.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία η κρέμα σοκολάτας.


Σε ένα τεράγωνο τάπερ ή ένα πυρέξ διαμέτρου 25x25cm περίπου τοποθετούμε μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα από πάνω.

Μετά ολοκληρώνουμε το μπισκοτογλυκό με την κρέμα βανίλιας και στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω του την τρούφα.


Μόλις το μπισκοτογλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετούμε στο ψυγείο για το βράδυ και αναμένουμε υπομονετικά το επόμενο πρωί.

Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο προς απόλαυση!






Back to top button