ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου σαν αφρός, με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10′

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για αρχάριους με πέντε μόνο υλικά, που δεν απαιτεί ψήσιμο. Η πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί μαζί με τα μπισκότα δημιουργούν μια γευστική απόλαυση που θα αγαπήσουν όλοι.

 

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου σαν αφρός, με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10′

Χορηγούμενο

Υλικά:

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ
  • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση:

  1. Στρώστε μια στρώση μπισκότων σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 εκ., καλύπτοντας πλήρως τη βάση.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε 1 φλ. γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Μειώστε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου, συνεχίζοντας το χτύπημα ενώ προσθέτετε τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα.
  4. Προσθέστε τη σαντιγί σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Απλώστε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ πάνω από τη στρώση μπισκότων και καλύψτε με άλλη μια στρώση μπισκότων.
  6. Τελειώστε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  7. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου σαν αφρός, με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10′


Μπισκοτογλυκό Ψυγείου με Καφέ Μόκα Λάτε

Ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα τυριού με άρωμα καφέ.

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου σαν αφρός, με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10′

Υλικά:

  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • 30-35 mini cookies σοκολάτας
  • 1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα.
  2. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά.
  4. Σε ταψί με αποσπώμενη βάση 23 εκ., στρώστε μια στρώση μπισκότων πτι μπερ. Απλώστε το μισό άσπρο μείγμα και από πάνω τοποθετήστε τα mini cookies.
  5. Στρώστε το μισό σοκολατένιο μείγμα, επαναλαμβάνοντας τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  6. Σκεπάστε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με τις σταγόνες σοκολάτας και σερβίρετε.

Παγωμένες Μπισκοτομπουκίτσες με 3 Υλικά

Αυτές οι παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες είναι ιδανικές για όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 300 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
  2. Προσθέστε τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
  3. Στρώστε ένα τετράγωνο πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  4. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  5. Κόψτε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

Απολαύστε αυτές τις εύκολες και γρήγορες συνταγές για υπέροχα σοκολατένια γλυκά χωρίς ψήσιμο!

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου σαν αφρός, με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10′





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button