ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια πραλίνα και βελούδινη κρέμα από γιαούρτι

Advertisement

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου ιδανικό για καλοκαίρι με γιαούρτι. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στη σοκολατένια πραλίνα και στην βελούδινη υφή του γιαουτρτιού.

copy sharing button

 

Υλικά

24 μπισκότα τύπου Μιράντα

Advertisement

3 κ.σ. κορν φλάουρ

2 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 βανίλια

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Advertisement

4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

500 γρ. φράουλες

¾ φλιτζ. φουντούκια κοπανισμένα

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζ. κρύο νερό.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Advertisement

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ωραίο σκεύος με γείσο, γιατί σε αυτό θα σερβίρουμε. Κόβουμε τις φράουλες σε φετάκια.

Στρώνουμε τις μισές πάνω στα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.

Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα φουντούκια.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 3-4 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button