ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη: Έτοιμο στο πι και φι


Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο σουφλέ με τριμμένα τυριά, ζαμπόν και ψωμί του τοστ! Ιδανικό για ένα τέλειο κυρίως γεύμα!

 

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη: Έτοιμο στο πι και φι

Συστατικά

Χορηγούμενο

γραμμάρια (γρ.)
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

3 κ.σ. ελαιόλαδο
12 φέτες ψωμί για τοστ
200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
3 αυγά, μεσαία
500 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Χορηγούμενο

Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε το ψωμί από το τηγάνι και αφήνουμε στη άκρη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. ώστε να καλύψουν όλη τη βάση.
Απλώνουμε το μισό mix τυριών, 1 κ.γ. θυμάρι και το μισό μπέικον, και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον, και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με το μείγμα των αυγών. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι.


Χορηγούμενο




Back to top button