COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε ο εκβιασμός του Πούτιν! «Ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας και η Γερμανία άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια», παραδέχτηκε ο Ντράγκι!

Πέρασε ο εκβιασμός του Πούτιν!
Καθησυχαστικός αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής των ρωσικών ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Παράλληλα πρόσθεσε πως η απαίτηση της Μόσχας για πληρωμές σε ρούβλια δεν συνιστά εμπόδιο.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αλλά και η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς ή έχουν πληρώσει σε ρούβλια», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμη δήλωσε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ αγοραστών πετρελαίου για τον έλεγχο των τιμών. Παράλληλα τόνισε πως συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αναφορικά με το γεγονός ότι η τρέχουσα δομή της αγοράς ενέργειας δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνομιλήσουν για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδίως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

«Η Ρωσία δεν είναι πλέον Γολιάθ – Δεν είναι αήττητη»

«Η Ρωσία δεν είναι, πλέον, Γολιάθ. Εκείνη που έμοιαζε με υπερδύναμη, αδύνατον να νικηθεί στο πεδίο της μάχης και με συμβατικά όπλα, πλέον δεν είναι αήττητη», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «συμφώνησαν, ως γενική εκτίμηση, στην ανάγκη να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου». Παράλληλα, όμως, πρόσθεσε ότι «ακόμα και πριν από την έναρξη του πολέμου, οι τιμές δεν ανταποκρίνονταν στη σχέση προσφοράς- ζήτησης».

Back to top button