Χωρίς κατηγορία

‘Περίεργα’ πράγματα μετά την προκήρυξη των εκλογών: Ο Αναστασιάδης «διαψεύδει» ξαφνικά την «Εστία» για τις φερόμενες αναφορές του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο δημοσιογράφος, που στα γραφόμενά του στηρίχτηκε η εφημερίδα, διαψεύδει τον Αναστασιάδη!

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Σαββάτου της 25ης Μαρτίου 2023 στην Εστία με τις φερόμενες αναφορές του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε αντικείμενο ανακοινώσεων και διαψεύσεων μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του συγγραφέα δημοσιογράφου Κωστή Χατζηκωστή, αλλά και ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων.

Με γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαψεύδει τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία την 25η Μαρτίου 2023 αναφέροντας:

«Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:
(α) Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας.

(β) Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει.

Συνεπώς, η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων ή παρεμβάσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες.»

Άμεση ήταν η απάντηση του εκδότη συγγραφέα Κώστα Χατζηκωστή στις δηλώσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ημερομηνίας 28/3/2023 στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε σχέση με τις αναφορές του στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτρέτα»

«Λυπούμαι που πρέπει να διαψεύσω τα όσα ο διαψεύδοντας φίλος μου Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει, διότι γνωρίζει ότι όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές, που ο ίδιος μου είπε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων, που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν.

Ουδείς και ουδέποτε από τους έξι προηγούμενους Προέδρους διέψευσαν έστω κι ένα ιώτα της μακροχρόνιας δημοσιογραφικής και αρθρογραφικής μου πορείας. Το ίδιο ισχύει και για το βιβλίο μου.

Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους.

Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας».

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αρκετά.

Γιατί χρειάστηκε 3 μέρες για να διαψεύσει ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το δημοσίευμα της Εστίας; Τι έγινε κι αποφάσισε να το κάνει την ίδια στιγμή που ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διέψευδε το δημοσίευμα;

Γιατί η γραπτή δήλωση έγινε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο που υπάγεται απευθείας στον Έλληνα Πρωθυπουργό κι όχι στο Κυπριακό Πρακτορείο;

Ισχύουν οι χαρακτηρισμοί του Αναστασιάδη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν υπάρχει διάψευση γι’ αυτούς στην ανακοίνωση του τέως Προέδρου, καθώς εστιάζει στο αντεθνικό πρόσημο που δίνει το δημοσίευμα στην πολιτική Μητσοτάκη;

Back to top button