COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Περίεργη’ σιωπή από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό! Καταγγελία – ‘βόμβα’ για επιχείρηση κουκουλώματος από τον αδελφό της κοπέλας!

Ο τρόπος με τον οποίο ένα πανίσχυρο κύκλωμα προσπαθεί να κλείσει άρον – άρον την φρικτή υπόθεση ομαδικών βιασμών ενός τουλάχιστον παιδιού στον Κολωνό, είναι εξόφθαλμος. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχουν βγει στα κάγκελα και να απαιτούν να πέσει άπλετο φως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση η οποία γίνεται ακόμα πιο ύποπτη από την προσπάθεια συγκάλυψης η οποία είναι μεθοδευμένη και πολυδαίδαλη.

Το πρώτο σκάνδαλο με το οποίο θα έπρεπε να έχουν ασχοληθεί τα δύο κόμματα, είναι το γεγονός ότι η λίστα με τους υπόπτους βρισκόταν σε κάποια χέρια, την ώρα που οι δικηγόροι της μητέρας που έχει προφυλακιστεί, δεν είχαν πάρει καν την δικογραφία στα χέρια τους!

Ήταν μάλιστα τόσο βρώμικα τα χέρια που είχαν τη λίστα στη διάθεσή τους, που οργανώνουν και συντονισμένες διαρροές προκειμένου να ενοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας μέλη και στελέχη των δύο κομμάτων τα οποία φέρονταν να είχαν επαφές με το 12χρονο κορίτσι. Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει πολιτικό σεισμό, καθώς το βρώμικο κύκλωμα που προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση είχε την ευκαιρία να διερευνήσει κάθε όνομα από τα δεκάδες που φέρονται να βρίσκονται στη λίστα, προκειμένου να μάθει ακόμα και τις πολιτικές πεποιθήσεις του!

Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος στον βιασμό του κοριτσιού πρέπει να συνθλιβεί από την ελληνική δικαιοσύνη, ανεξάρτητα της «πολιτικής τοποθέτησης». Το γεγονός όμως ότι διέρρευσαν ονόματα επιλεκτικά από ένα σκοτεινό κύκλωμα, τα οποία τελικά δεν κατηγορήθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι ‘επώνυμοι και ισχυροί» παιδοβιαστές που σύμφωνα με αξιόπιστες καταγγελίες ανήκουν στον πολιτικό και το επιχειρηματικό χώρο, θα αρκούσε για να υπάρξει αντίδραση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Το γεγονός ότι η μητέρα προφυλακίστηκε λίγο πριν το κορίτσι ξεκινήσει τις αναγνωρίσεις των υπόπτων με αποτέλεσμα να πληγεί ψυχολογικά και να σταματήσει, είναι επίσης εξαιρετικά ύποπτο. Εάν μάλιστα ισχύουν στο ελάχιστο οι καταγγελίες των δικηγόρων της προφυλακισμένης ακόμα και σήμερα μητέρας, θα έπρεπε να ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως…

Το γεγονός ότι μάθαμε ακόμα και για το «τελευταίο εικοσάρικο» που είχε κατατεθεί στον λογαριασμό της μητέρας, δεν μάθαμε όμως τίποτα για τους λογαριασμούς του Ηλία Μίχου! Ενώ ακούγονται πολλά ακόμα και για ύπαρξη εμβασμάτων το που θα προκαλέσουν σεισμό εάν αποκαλυφθούν.

Τέλος, το γεγονός ότι η έρευνα των αρχών είχε διαρρεύσει στον Μίχο, γεγονός που τεκμηριώθηκε από τρεις διαφορετικές καταγγελίες, θα έπρεπε επίσης να έχει προκαλέσει την δυναμική αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ποιοι τον ενημέρωσαν, ποιους προσπάθησαν να καλύψουν, ποιος κατάφεραν τελικά να καλύψουν;

Με απλά λόγια, η υπόθεση του Κολωνού αρχίζει πλέον και προσομοιάζει στην υπόθεση του Ντιτρού στο Βέλγιο, με την διαφορά ότι εκεί εκατοντάδες χιλιάδες Βέλγοι βγήκαν στο δρόμο και υποχρέωσαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να τιμωρήσει τους παιδεραστές. Στην Ελλάδα δεν μιλά καν η αντιπολίτευση, παρότι στοχοποιήθηκε σκανδαλωδώς από το κύκλωμα συγκάλυψης…

Σοβαρές καταγγελίες από τον αδελφό της 12χρονης

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο αδερφός της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στην περιοχή του Κολωνού και των Σεπολίων, μιλώντας στη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος.

Όπως κατήγγειλε, η οικογένεια του θύματος δεν έλαβε καμία βοήθεια από το Κράτος. Ο ίδιος υποστήριξε την μητέρα του που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή ενώ μίλησε και για «μήνυμα» που θέλουν να στείλουν κάποιοι στα θύματα τέτοιων περιπτώσεων.

Ο 18χρονος περιέγραψε πώς βίωσε ο ίδιος την διαδικασία στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και πως η σύλληψη έγινε όταν προειδοποίησαν τους Αστυνομικούς ότι θα πάνε στην εισαγγελία. «Έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεση μας. Είναι σίγουρο το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρούνε να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο αδερφός του κοριτσιού.

«Είναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη σύσκεψη πέρα από τον 18χρονο γιο της οικογένειας ακούστηκε και η φωνή της προφυλακισμένης μητέρας με ηχογραφημένο μήνυμα. Η μητέρα μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει: «Είμαστε μια οικογένεια βιοπαλαιστών, πολύτεκνοι που ο σκοπός της ζωής μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα να κάνουμε τα πάντα για το μεγάλωμα και τις σωστές αξίες και βάσεις που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας».

Συνεχίζοντας η μητέρα της 12χρονης κατήγγειλε επιλεκτική χρησιμοποίηση στοιχείων και σημαντικές παραλείψεις αθωωτικών στοιχείων στη δικογραφία, όπως και μη ένταξη ενοχοποιητικών στοιχείων για συγκεκριμένους κατηγορούμενους για τους οποίους θεωρεί ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. «Όλη αυτή η ιστορία έχει σκοπό να δεχτώ λάσπη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να προφυλακιστώ και να μου στερήσουν τα παιδιά μου δηλαδή την ίδια μου τη ζωή και να μη μ’ αφήνουν να συμβάλλω κι εγώ, όπως μπορώ, για να πιαστούν και να τιμωρηθούν οι βιαστές του παιδιού μου» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους όσους πιστεύουν στην αθωότητά της και στηρίζουν την οικογένειά της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αδερφός της 12χρονης

«Θέλω να σας πω από την πρώτη στιγμή πως έγιναν τα πράγματα. Όταν η θεία μου βρήκε στο κινητό της αδελφής μου όσα περνούσε αμέσως τα έστειλε στη μάνα μου. Εγώ ήμουν μαζί της εκείνη την ώρα, η μητέρα μου κόντεψε να τρελαθεί, φώναζε, έκλαιγε δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι έχει γίνει.

Το πρώτο που έκανε η μάνα μου και ο πατέρας μου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού. Εκεί τους είπαν ότι θέλουν να καταγγείλουν το βιασμό της κόρης τους και είπαν και το όνομα του Μίχου. Οι αστυνομικοί τους είπαν να περιμένουν γιατί έχουν κάτι σοβαρό. Περίμεναν 1 ώρα. Όση ώρα περίμεναν έξω έβλεπαν να πηγαινοέρχονται στο γραφείο του διάφοροι αστυνομικοί και φαίνονται αναστατωμένοι. Τους είπαν να φύγουν γιατί έχουν κάτι σοβαρό και να έρθουν την άλλη μέρα.

Την επόμενη μέρα πήγαν πάλι και τους είπαν να περιμένουν να μην κάνουν τίποτα και το μάθει ο Μίχος και κρύψει στοιχεία. Οι γονείς μου στο Αστυνομικό Τμήμα και τους είπαν να πάει στην ΓΑΔΑ να κάνουν καταγγελία

Περιμέναμε 40 μέρες και δεν είχε γίνει τίποτα και ξανά πήγε η δικηγόρος με την μάνα μου στην ΓΑΔΑ και ρώτησαν γιατι είναι ελεύθερος και τους είπαμε ότι δεν τον πιάσετε θα πάμε στο εισαγγελία και την άλλη μέρα τον συλλάβανε.

Από την επόμενη μέρα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ήταν έξω από το σπίτι μας και όλοι ήξεραν που μένουμε και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, δεν σέβονταν τίποτα. Του Μίχου το σπίτι δεν το έμαθε κανένας, τη φωτογραφία της γυναίκα του και του παιδιού του δεν την έδειξε κανείς.

Σε τρεις μέρες ήρθε η αστυνομία σπίτι μας τα έκανε άνω κάτω, έπιασαν τη μάνα μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν βρήκαν τίποτα στα κινητά ούτε του πατέρα μου ούτε της μάνας μου. Χρήματα που λένε ότι βρέθηκαν στο λογαριασμό της μάνας μου ήταν 100 ευρώ.

Θέλω να σας μιλήσω λίγο για τη μάνα μου.

Ήταν πάντα δίπλα μας για ότι χρειαζόταν, μας πρόσεχε, ασχολιόταν με τα σχολεία μας, εγώ που είχα διάφορα προβλήματα υγείας μικρός πάντα ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο που πήγα πολλές φορές. Είχαμε οικονομικά προβλήματα γιατί ήμαστε 8 αδέλφια αλλά πάντα υπήρχε το φαγητό και τα απαραίτητα. Στη πλατεία που παίζαμε τα καλοκαίρια η μαμά ήταν αυστηρή και δεν μας άφηνε και ο πατέρας μου πάντα έμπαινε στη μέση και δε μας χάλαγε χατίρι και μας πρόσεχε. Όλα τα αδέλφια είμαστε πολύ αγαπημένα και τους γονείς μας τους λατρεύουμε.

Από τη στιγμή που η μάνα μας έφυγε από το σπίτι και είναι φυλακή έχει η ζωή μας καταστραφεί. Αντί να είναι μαζί μας και να βοηθήσει και την αδελφή μου που έχει περάσει όλα αυτά είναι μακριά μας και δεν το αντέχουμε.

Τη μάνα μας και η γιαγιά μου και η θεία μου όλοι την αγαπούν πάρα πολύ και πάντα τη βοηθούσαν για να μας μεγαλώσει. Όλα αυτά που μας έχουν συμβεί μας έχουν κάνει πιο αγαπημένους και πιο δεμένους. Είναι άδικο και εκδικητικό που έχουν μέσα τη μάνα μας.

Αντί να πιάσουν τόσους, για 200 άτομα μιλάει η αστυνομία έχουν αφήσει έξω τους παιδοβιαστές και έχουν τη μάνα μου φυλακή για να μας διαλύσουν.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν σε όποιον του συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι, αν κάποιος μιλήσει για βιασμούς θα περάσει αυτά που περνάει η οικογένειά μου. Ποιο παιδί θα τολμήσει και ποια οικογένεια θα πάει να καταγγείλει αν κάτι του συμβαίνει. Θα τον ξεφτιλίσουν και θα του διαλύσουν τη ζωή.

Πολλά τα παραδείγματα για τόσους που έχουν έξω. Ο μπάτσος που σκότωσε τον 16χρονο είναι έξω, ο μπάτσος που έκδιδε και κακοποιούσε την κοπέλα στην Ηλιούπολη δικάστηκε είναι ένοχος και είναι έξω. Οι διάφοροι Λιγνάδηδες είναι έξω, τι άλλο να πούμε;

Έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεση μας. Είναι σίγουρο το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρούνε να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό.

Σε όσα έχουμε περάσει αυτούς τους μήνες δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά. Ούτε ψυχίατρος βοήθησε την αδελφή μου, κανένας από το κράτος δεν μας έλυσε κανένα πρόβλημα.

Από τη πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συνέλευση έκανε συγκέντρωση στη γειτονιά πήγα και βρήκα τους ανθρώπους εδώ και είναι δίπλα μας με πολλούς τρόπους. Μας βοηθάνε καθημερινά όλους μας.

Ο κ. Μεγαλοοικονόμου ψυχίατρος είναι δίπλα στον πατέρα μου, σε εμένα στα αδέλφια μου και καθημερινά ασχολείται μαζί μας. Αυτό που θέλω είναι να μην τους αφήσουμε να μας διαλύσουν. Να μην ζήσει κανένα παιδί αυτά που ζούμε εμείς.

Θέλω ο κόσμος που καταλαβαίνει τι είναι να είσαι φτωχός και πόσο εύκολα σε διαλύουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου να είναι μαζί μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να βγει το συντομότερο η μάνα μου από τη φυλακή και όχι να μας κοροϊδεύουν και να μην προχωράνε την ένσταση που έχει κάνει για αποφυλάκιση.

Είναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω».

Back to top button