ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίεργη συμφωνία Χάφταρ – Σάρατζ, για απελευθέρωση 82 κατηγορουμένων για τρομοκρατία

Σε μια περίεργη συμφωνία με τον Σάρατζ φαίνεται πως προχώρησε ο Χαλίφα Χαφτάρ ο οποίος εξέδωσε απόφαση για την απελευθέρωση 82 ατόμων που κατηγορούνται ότι ανήκουν και συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς η απόφαση για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων έλαβε χώρα αφού υποβλήθηκαν σε έρευνα ενώπιον της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, αφού κατηγορούνταν για επικοινωνία με τρομοκράτες, αναφέρει λιβυκό δημοσίευμα.

Επί της ουσίας επρόκειτο για συνεργαζόμενους με τις δυνάμεις του Σάρατζ και για στελέχη του GNA που δρούσαν εντός της πειροχής που έλεγχε ο Χάφταρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Jamahiriya» ένα από τα κριτήρια για την απελευθέρωσή του ήταν η οικογενειακή τους κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Στρατιωτικός Γενικός Εισαγγελέας, Στρατηγός Φαράι Αλ Σούσα, στην αγόρευσή του «απευθύνθηκε προς τους κατηγορούμενους και τις οικογένειές τους, στους οποίους υπενθύμισε τη σημασία και τη σοβαρότητα της κατάστασης στη χώρα και την επίγνωση του τι γίνεται εναντίον της Λιβύης και της τρομοκρατίας και των υποστηρικτών της, προσθέτοντας:

«Η Λιβύη είναι για όλους. Θα ζείτε με ασφάλεια και ελευθερία στη χώρα σας», θεωρώντας ότι οι οδηγίες της Γενικής Διοίκησης ωθούν τη νεολαία να χτίσουν τη νέα Λιβύη.

Στην ουσία έχει ξεκινήσει η διαδικασία της «ενοποίησης» της χώρας. Μια εξέλιξη που δεν είναι καλή για την Ελλάδα που έχει ένα τουρκολιβυκό μνημόνιο να ακυρώσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button