Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του europost.gr ο γιος του τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου, Νικόλαος Γλύξμπουργκ, δέχεται τον τελευταίο καιρό ισχυρές πιέσεις για να προχωρήσει στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο ίδιος εμφανίζεται αρκετά προβληματισμένος, αλλά – όπως λέγεται – δεν έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί από πολύ κοντά τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο από αυτήν την άποψη, ότι επέλεξε να εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα μας, μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ. Το ζευγάρι μένει σε μονοκατοικία στο Καστρί, όπου ο Νικόλαος συναντάται εντελώς αθόρυβα με σημαντικούς παράγοντες του επιχειρηματικού και του εφοπλιστικού κόσμου της χώρας.

Ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι πιο πάνω πηγές αναφέρουν ότι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την προοπτική. Υπογραμμίζοντας στον γιο του ότι δεν επιθυμεί μέλος της Βασιλικής οικογένειας να γίνει μέρος του Ελληνικού πολιτικού προβλήματος.

Εκείνοι, που προσπαθούν να πείσουν τον Νικόλαο να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, αντιπαραθέτουν το επιχείρημα ότι μία τέτοια κίνηση θα αποσκοπούσε στην αποκατάσταση της εθνικής ενότητας και στην επίτευξη συνθέσεων μέσα στην Ελληνική κοινωνία, για να αποκαταστήσει η Ελλάδα το διεθνές κύρος της και να προχωρήσει στον δρόμο της ανάταξης και της ανασυγκρότησης.

Οι επιφυλάξεις του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου υποχωρούν σε μεγάλο ποσοστό, όταν οι συνομιλητές του του επισημαίνουν πως σε όλες τις παρουσίες των μελών της Βασιλικής οικογένειας ο κόσμο προσέρχεται με πολύ φιλικά αισθήματα, υπερβαίνοντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και του παρόντος.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Αναμένεται, όμως, να ληφθούν μέσα στους δύο επόμενους μήνες, οπότε και ο Νικόλαος θα ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επαφών, εντός και εκτός Ελλάδος.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα