COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Πιέζουν τον Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές στις 2 Οκτωβρίου, αφού πρώτα θα «τα δώσει όλα» σε παροχές στα εγκαίνια της ΔΕΘ – Μεγάλο «αγκάθι» η άρνηση του Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία, με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη – Προβληματισμός στο Μαξίμου από την επίθεση του Βαγγέλη Βενιζέλου και από την άρνηση πολλών Ευρωπαίων να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τον Κυριάκο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μία μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου που τον στηρίζει ακόμη, ασκούν εντονότατες πιέσεις στον Πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου. Όσοι πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούν ότι μόνον έτσι ο Μητσοτάκης θα αποφύγει τα χειρότερα, που έρχονται: Είτε υπό την μορφήν νέων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών – «νομίμων παρακολουθήσεων», είτε για ανάμιξη στελεχών του Μαξίμου σε παιχνίδια ενίσχυσης επιχειρηματικών ομίλων και αποδυνάμωσης των ανταγωνιστών τους, είτε υπό την μορφήν χιονοστιβάδας, που θα προκύψει από τα προβλήματα της ακρίβειας και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τα οποία δημιουργούν πλέον αντικειμενικές δυσκολίες επιβίωσης για τον μέσο Έλληνα και την Ελληνίδα.

Ο Κυριάκος δεν έχει πεισθεί ακόμη!..

Για την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση για να πάει σε πρόωρες εκλογές, γιατί πιστεύει ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ασφυκτικό για την κυβέρνηση και το χειρότερο, θα αντιμετωπίσει ο ίδιος πλήρες αδιέξοδο ως προς την αναζήτηση κυβερνητικών εταίρων για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, από τη στιγμή που η αυτοδυναμία είναι πλέον για τη Νέα Δημοκρατία ένα άπιαστο όνειρο!

Πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επί του παρόντος, να θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει χρόνο και να φύγει όσο γίνεται πιο μακριά από το χρονικό σημείο αποκάλυψης των υποκλοπών, με την ελπίδα ότι θα έλθουν άλλα συνταρακτικά γεγονότα, που θα αλλάξουν τις εντυπώσεις και θα στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού, όπως μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, με τα Ελληνοτουρκικά, όπου το Τουρκικό γεωτρύπανο είναι πολύ πιθανόν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να τρυπήσει σε τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ.

Δεν είναι τυχαίο, από αυτή την άποψη άλλωστε, που τα φιλοκυβερνητικά κανάλια έχουν αρχίσει από προχθές να παίζουν ως πρώτη είδηση όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα σχέδια γεωτρήσεων του Ερντογάν, αφήνοντας έτσι να διολισθήσουν προς τα πίσω οι ειδήσεις, που σχετίζονται με το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Ανδρουλάκης δεν δέχεται με τίποτα νέα Πρωθυπουργική θητεία Μητσοτάκη

Σύμφωνα πάντοτε με τις αξιόπιστες πηγές του europost.gr, το μεγαλύτερο αγκάθι, που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον σχεδιασμό του επιτελείου του για πρόωρες εκλογές, είναι ότι σε καμία περίπτωση ο Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να στηρίξει μια νέα πρωθυπουργική θητεία του Κυριάκου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, που είχαν ως θύμα και στόχο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ούτε νεκρός ο Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να στηρίξει Μητσοτάκη για νέα πρωθυπουργική θητεία μετά τις εκλογές», ανέφερε στο europost.gr πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Ακόμη κι αν ξεπερνούσε την οργή του από την άδικη στόχευσή του και από τις απαράδεκτες διαρροές σε βάρος του προσώπου του, θα ήταν και πάλι αδύνατον για τον Ανδρουλάκη να δεχθεί τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, μια και στην περίπτωση αυτή η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης θα είχε στο βάθος του μυαλού της την υποψία ότι ο ένας κρατάει τον άλλο από τις σκοτεινές διαδρομές των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων», υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προς το europost.gr.

Όλα τα τελευταία έχουν φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ ‘υπαρξιακού’ πολιτικού αδιεξόδου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τον έχουν εγκλωβίσει στην ασφυκτική σκέψη του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»!

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για το εάν θα πάει άμεσα σε πρόωρες εκλογές, θα ληφθεί από τον Πρωθυπουργό μέχρι τις 25 Αυγούστου, οπότε θα έχει και στα χέρια του τις τελευταίες μετρήσεις για την φθορά, που υπέστη η κυβέρνηση από την έκρηξη του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων.

Προβληματισμός από τις δηλώσεις Βενιζέλου και από την αρνητική στάση πολλών Ευρωπαίων απέναντι στον Μητσοτάκη

Σοβαρότατο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικριτικές δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο προβληματισμός αυτός συνοδεύεται και από μεγάλη ανησυχία γιατί ο Βενιζέλος είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, που ασκεί μεγάλη επιρροή στην πολιτική δεξαμενή και στην στο μέρος εκείνο του πολιτικού συστήματος από το οποίο ο Μητσοτάκης ασκεί τη δύναμή του. Δηλαδή στους οπαδούς και στα στελέχη του πολιτικού κλίματος του Κώστα Σημίτη, οι οποίοι συγκροτούν ένα ισχυρό μπλοκ εξουσίας, που έχει παντοδύναμα ερείσματα στην πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή ελίτ, καθώς και σε όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πολλαπλασιασμό των αρνητικών σχολίων σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ και μάλιστα σε εκείνα, που είναι πολύ κοντά στα υπερ-εθνικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button